Вестник АТАКА

24 Септември 2017, 18:06:44
Добре дошъл/дошла, %1$s. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Радио Атака

Автор Тема: 24 маи- празник на СВЕТИТЕ братя Кирил и Методи.Най- Българският празник.  (Прочетена 23330 пъти)

Скарлет

 • Гост

Супер дивотия! На каруцаря и HARPH обаче ще им хареса със сигурност.  :shock:

*******************************************

Истинската история

Отмъщението на 52 прабългарски рода

Християнизацията на България е тъжна и през цялото си съществуване е административно налагана религия

Иван Петрински

Винаги са ми били непонятни опитите християнизирането на България да бъде представяно в нашата историография като прогресивно мероприятие, което ни приобщило към модерния тогава свят. Точно както ми изглеждат съмнителни опитите да се възвеличава един от най-противоречивите български средновековни владетели - князът, наричан от християните за благодарност "Покръстител". Исторически много по-вярно би било да говорим за княз Борис-Михаил Кървавия заради жестокостта при избиването на голяма част от политическия и духовен елит на България. Приемането на учениците на Кирил и Методий в България и масовата образователна кампания, която е определено инициатива на владетеля, е единственият далновиден ход на този мрачен владетел. Има само два исторически верни и същевременно лицеприятни начина да бъде изобразяван този владетел - с окървавени ръце или гордо вдигнал книга.
Само си струва да погледнем тъжните лутания на един владетел, който няма дори една победа на бойното поле и е срам за великия си прапрадядо Крум. Поражението от франките (853), първото поражение от сръбските племена, поражението във войната с хърватите, ориентацията към Западната църква, унизителното поражение от византийците през 863 г. Страхлив и жалък на бойното поле, Борис-Михаил смело изклал през 865 г. 52 велики боили заедно с целите им родове - цвета на българската аристокрация. Така удавил в кръв въстанието, което избухнало във всички 10 комитата в българската държава срещу безумното му управление. Нямало връщане назад. Понеже византийските опити за влияние в България заплашвали да унищожат държавата, Борис-Михаил се обърнал отново към Западната църква (866), но там не му харесало, та се върнал отново към Цариградската патриаршия (4 март 870 г.).
Наистина приемането на Климент, Наум и Ангеларий в България е единственият далновиден ход на Борис-Михаил. Единственият!
Налагането на християнството лиши България от възможността да следва своя оригинален исторически път на голяма империя през Средновековието, да създаде самобитна култура. По-сетнешната съдба на държавата ни до ХV в. го доказва напълно.

* * *
През последните години по вестниците и телевизиите до втръсване се налага една стара теза, подложена днес на скъпа реанимация. Тезата винаги е била популярна сред по-бунтовно настроените студенти по история и философия. Нейната същност е в това, че княз Борис-Михаил само узаконил съществуващата религиозна ситуация в страната. Според тезата през 665 г. едва ли не само 53 семейства в страната не били християни - 52 аристократични рода с прабългарски корен и ханското семейство. Последното - не изцяло. Ханската сестра била по-прогресивна от роднините си. Напоследък тази теза, нека я наречем "покръстителна", завоюва все нови и нови висини, затъркаля се като снежна топка. Защитниците й, опиянени от отсъствието на спор по този въпрос в общественото пространство, вече говорят за християнизация още от възкачването на господаря Кубрат на трона на старата Велика България. И доколкото той все пак е бил покръстван поради "нечуваната си дружба" с император Ираклий, по презумпция без грам доказателства се твърди, че и синът му Аспарух и внук му Тервел били християни. Но и това не е всичко. Щом първите владетели на средновековната ни държава са християни, трябва и поданиците да са такива. Логично, нали? А след като първите владетели са покръстени по презумпция, тогава какво да кажем за следващите? Очевидно и те са християни. Тогава излиза, че Борис-Михаил е покръстил май само себе си.

За покръстителната теза няма никакви доказателства, напротив

Това, разбира се, не е пречка разпространителите й, командвани от невидим център, да продължават усилено да я лансират. Нека много накратко да погледнем наличните данни. Да, вероятно Кубрат приема християнството. Да, хан Тервел наистина е изобразен на печата си с някои християнски символи, част от одеждите му на триумфатор. Толкова! Който обаче твърди, че Кубрат запазил християнската си вяра като владетел на старата Велика България, наистина няма представа от ранносредновековни държавни образувания или от психология на ранносредновековнот о население. В най-добрия случай Кубрат останал криптохристиянин, т. е. скрит християнин, практикувайки тази религия само насаме и никога публично. Но, честно казано, дори това е крайно съмнително. Освен това наличните извори не дават възможност дори за намек в посока на християнизация на първите ни владетели.
Остава да видим как стои въпросът с "масовата" християнизация преди 864-865 г. Обикновено само във вестници и по телевизията може да се срещне тезата, че "огромната" част от населението на средновековна България било вече християнско към същата година. Тогава къде са им църквите и некрополите на тези християни? Няма ги. Някои тенденции за предатиране на известни отдавна открити археологически паметници (Ст. Ангелова и колектив) засягат само няколко паметника (некрополите в Абланица и Туховище, Гоцеделчевско, и некропола в Черниче-Крупник, южно от Благоевград), които не могат да повлияят на общата картина. Същото важи и за няколко новооткрити некропола като разкрития миналата година некропол до Добринище (разкопки на Ю. Божинова).
Още по-категорични са резултатите от археологическото проучване на църковни сгради от това време. Картината е една и съща - навсякъде те остават в развалини след края на VI в., а най-късно - с присъединяване на съответния район към България. Ето само два много кратки примера. Църквата "Св. Богородица" на о. Свети Иван не само е запусната някъде през VII в., но и остава в развалини чак до Х-ХI в., което е очевидно поради силното обветряне на градените колони в кораба. То може да се получи само ако сградата е стояла без покрив и почти без стени поне два века. Същото явление наблюдаваме и в църквата в средновековната Якоруда - категорично запустяване след края на VI-първата половина на VII в. Възстановяването й трябва обаче да се отнесе чак в самия край на ХIV в., но по съвсем други причини. Тази картина може да се наблюдава навсякъде в страната.
Тогава какво излиза? Няма действащи християнски църкви освен в някои големи градски центрове. Почти липсват християнски некрополи освен в пограничните с Византия земи, при това без много възможности за етническа идентификация. Няма църкви, няма некрополи, значи няма и християни. Това е положението.
   

* * *
Християнството е любимата религия на властващите. Не знам защо - философите трябва да ни обяснят това. И именно като религия на властващите тя е винаги административно налагана. Точно както е в Средновековна България, точно както е и днес. Един владетел приема тайно християнството и го налага с кръв на поданиците си, които дотогава пазят старите си политеистични религии. Това са во кратце данните по писмените и археологическите извори, изчистени от емоции. За друго доказателства няма. А българите в по-голямата си част са християни предимно на битово ниво. Може би това е отмъщението на 52-та изклани прабългарски рода.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2985&sectionid=5&id=0001301
Активен

HARPH

 • Герой
 • ****
 • Популярност: -8
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3748
 • Etiamsi omnes - ego non !


Абе карай. Поне с измислени теории някои да си повдигнат самочувствието, като няма с какво друго. Всъщност, то има, ама кой да го види? Къде по-внушително звучи това да си първият жител на планетата, отколкото, че български лекар е създал и патентовал лекарство, което спасява живота и здравето на милиони хора по света. Това са дреболии, на кого му пука. Виж, България на три планети...... ехееееееееей, к`во знаеш ти.


Въпросът за  индивидуалното самочуствие и националното самочуствие са две различни неща, но в същото време основополагащи като обществени отношения.

Уважаема Скарлет,

Предполагам, че въпреки анонимноста, сигурно вече не си мислиш, че съм безотговоре идиот, които хвърля наляво и надясно фалшиви основания за обединяващи идеи за да се повдигне самочувствието на някого или на народа ни като цяло.
Струва ми се, че аз и моите приятели и съмишленици, сме се измъкнали вече от блатото на схващанията, че народите са способни да си крадът история и цивилизационни ценности. Това просто е невъзможно - имам предвид не измъкването, а кражбата. Това не е като да си купиш маркови дрехи втора употреба.

Това на което сме обект днес (днес може да се разбира и последното хилядолетие) е, че една религиозна общност, на която нейния Господ(ар) е обещал власт над света и човечеството, след като си е направила печатница за власт (форт Нокс) седнала е трайно над комуникациите, раздава взето от един народ на друг народ (история, цивилизационни ценности, национални територии) с цел да се препятства естествения ход на интеграция и развитие на света.

Ти си достатъчно интелигентна (това не е комплимент, а за добро или зло, само факт) за да се нуждаеш от примери. Но все пак ще ти подхвърля един за да се огледаш от коя страна си застанала - фалшивите основания и опит да се обедини народа ни около криминалната кауза на медиците в Либия. Ще отречеш ли, че това си беше една диверсия в която действащи лица си бяха ашкеназитата - Бенатовата се премести едва ли не да живее в Триполи, Пасито драпа да се среща с братовчедите по цял свят (вкл. батовчед си кадафито), а накрая френското ашкенази обра парсата като си направи сделка за 8 милиарда...
А на нас като Българи ни остана омерзението, че сме били част от нещо нечистоплътно. Е, наложи се да "платим" издръжки от няколкостотин милиона - стопански активи на народа ни в Либия, но какво е това в сравниние с Големия Обир на България. Това е само пример от наше време.


Епиграфските артефакти, не са като устно предание или написана върху кожа или папирус артефакти

Освен всичко друго, те са ясни, категорични, пестеливи на изразни средства, немногословни и ... при съвременните методи за датиране - неподправими.

Владетелят е заповядал да се издълбае на мрамора нещо - казал е!
Предшественика на Кало е пропуснал да го унищожи навреме - непростим пропуск.
Е за това, не му завиждам на Будител - той с многословие и словоблудство трябва да опита да замаже пробива
Няма да уточняваме другите персонажи взели участие з запушването на пробива

Ти къде си застанала, Скарлет?
Предупреждаваш ни за фалшиви основания за национално самочуствие?!


Разумно е! Трябва много да се внимава да не ни се пробутат отново медички за обединяваща идея и основание за "самочуствие" Разумно  е!!!

Но!!!
Понякога ни играят номера за игра от двата края на тоягата към средата!
Стар трик! Добър и ефективен! Така си оставаш вечно в сферата на съмненията!

Но - вече поизтъркан.Активен
Да повдигнем духа, за да се отвори място за Истината

karutzar

 • Редовен
 • **
 • Популярност: 2
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 222
 • Цар Кару І
  • Цар Кару І

 :lol: ристиенство - - латиносапунерка с трагичен край :shock: сичкото участник в сериала са с рязани пластелинчета и малоумници... :lol:
Активен

karutzar

 • Редовен
 • **
 • Популярност: 2
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 222
 • Цар Кару І
  • Цар Кару І

 :lol: Става въпрос за Гаутама Буда, а не за будиста Йошуа (който между другото никога не е твърдил, че е Бог)
А истинската идея за истинското Християнство (за разлика от ристиенството :lol:) може да се прочете у Толстой.  :lol: Ама при него става въпрос освен за Християнство, но и за Свобода, и чак до Анархия (от Свободни ХОРа)

(х)Фанатик ристиенин = фанатик джихадист = рязанопластелинков ционист  :lol: :lol: :lol:
Активен

HARPH

 • Герой
 • ****
 • Популярност: -8
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3748
 • Etiamsi omnes - ego non !


Виж, България на три планети...... ехееееееееей, к`во знаеш ти.


Мен ли питаш, Скарлет?

На мен ми се струва, че целите на този форум, днес, така както е замислен от ПП Атака
се ограничават в насъщни дискусии обхващащи

първата и втората линии на противоборство.

особено втората
противоборството на човечеството (вкл. нас, Българите) срещу една
религиозна общност на която Господ(аря) им обещава да властват и управляват.

Ти искаш да вдигнеш допълнително пушилка - моля!

По въпроса за третата линия на противоборство -
извънземните срещу Земата, НЛО и прочие...

аз знам само, че съществува.

Основание за това ми дава информацията,
че над нивото за достъп до информация на Президента на САЩ
има още няколко, по-висши нива за достъп до информация.

Има слухове, че такъв клиренс е ползвал и един българин -
конструктора на двигателите на лунния модул в
програмата Аполо на САЩ - Иван Ночев.
Неговите близки предполагат, че това е причината да
е бил "самоубит" при опита му да се завърне в Родината
и да вложи парите си в знаменития
техникум по механотехника в Карлово и да го направи
Висше учебно завадание.

В Британския Архив, тези дни започнаха да постъпват
разсекретени документи на секретни служби на НВ,
работили по операции свързани с извънземни и НЛО.


В този смисъл трябва да се съглася с теб.
"... ехееееееееей, к`во знаеш ти."??? Още нищо!!!

Активен
Да повдигнем духа, за да се отвори място за Истината

HARPH

 • Герой
 • ****
 • Популярност: -8
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3748
 • Etiamsi omnes - ego non !


И кво се оказа в един момент - май някой е послъгвал? :D :D :D :D :D :D :D

През 820 г. в договорен надпис, изсечен по времето на хан Омуртаг, се открива важно сведение. Текстът е датиран както "от рождество Христово" ("от появата на истинския бог"), така и "от сътворението на света" ("6328 [г.]").
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2843&sectionid=5&id=0001301Уважаеми Съфорумци,

Свидетели сме на невиждано събитие

Ето как се прави историята днес.


БУДИТЕЛ КАЗА:

"ОТ ПОЯВАТА НА ИСТИНСКИЯ БОГ"

е равно (=)

"ОТ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО"

е равно (=)

"ОТ СЪТВОРЕНИЕТО НА СВЕТА"
Засрами се бе, Будителю! Хората отдавна са будни! Отдавна...!

Будител vs Омуртаг 

Да ти имам самочуствието, Будителю!

Каквото е имал да казва от Бога Владетеля Омуртаг Го  е   к а з а л !!!
Кой ти дава право да се присламчваш за частен секретар на Владетеля
Подобди домогателства за някой са просто работа.
Около Владетеля е имало достатъчно интелигентни хора, за да се притъртузваш за днешен съветник

Това не ти е Храсталаков който си има хора да казват какво е искал да каже и как да го разбираме!


Но това щеше да е нищо, ако не беше и
посегателство срещу Светото Православие!

Побой се от Бог, Будителю!!!

Активен
Да повдигнем духа, за да се отвори място за Истината

karutzar

 • Редовен
 • **
 • Популярност: 2
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 222
 • Цар Кару І
  • Цар Кару І

 :lol: :lol: :lol: Сапунерката се напълва с извънземни събудени ристиени - хит #1 в латинска хАмерика - сичкото бабишкел на телевизоро киризи... :lol: :lol: :lol: - главен гвоздей в сапунерката - Свидетел на йехова хванат в лъжесвидетелство. Втори (рязан) гвоздей - увисналите тЦици на безцицовата хубава наде (може и меглена кунева) дибидюс в централен кадър. Междугвоздейни кадри - сополи, сълзи, спукани (фабрично) перверзативи©, нежелани бремености, безплодия (ристиенски), католическа меса, мърморещ (проповеди) източноправославен поп (попадията плаче над скъсания перверзатив©), калугерска лиубофф (мъжка), тук-таме се мярка лика на мартин лутер - протестиращия ристиенин, хиспано-арабски рев на камили (не се знае дали са обрязани), Шадраванопикаещия застанал зад СереГей СтаниШеф в удобна поза.
Спонсор на сапунерката е пражката синагога... :lol:
Активен

ton

 • Гост
Атлантида и Лемурия
« Отговор #127 -: 29 Май 2008, 16:04:18 »

Michael Tsarion & Atlantis on Scifi Channel
http://www.youtube.com/watch?v=RFg6UoN6Llc

The Destruction Of Atlantis
http://video.google.com/videoplay?docid=6056789081969524094

Atlantis, Alien Visitation  & Genetic Manipulation - by Michael Tsarion
http://www.taroscopes.com/products/atlantisbook.html
Активен

Amenhotep

 • Шампион
 • *****
 • Популярност: 17
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 17600
 • Доброму добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Клипчета

Леле мале! На какво я направихте тая тема?!

За да е пълен шаш-а, ви предлагам да викнете Йоло Денев, победителката от шоуто за вещици на БТВ и няколко от "магесниците", дет` навремето се подвизаваха по канал 2001!

Amenhotep

 • Шампион
 • *****
 • Популярност: 17
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 17600
 • Доброму добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Клипчета

Ти антибългарин ли си! :D
Не бе!
Просто аз съм тоя дет` слезна от "кораба" (ние му викахме совалка) преди 7513 години (заради промяната на въртенето на земята трябва да добавите 5 години към сметката) и  създадох ТАНГРА, а по-точно РОК РАДИО ТАНГРА!
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Терес

 • Гост

Между Подуене и Нови Хан.
(Нарочно не съобщавам точното мяста, защото ашкеназитата не спят, а четат този форум.)
Опааааа ... първо написа "между Мусачево и Елин Пелин"- там е една селска баня, дето ни водеха да се къпем като войници.
 После написа- между Подуене и Нови Хан- край нови Хан има хранилище за радиокативни отпадъци- охранява се здраво- вътре кой знае какво пазят.
 Сега- между Горубляне и Долни Лозен ... там на баира има едно поделение ... има и една вила дето пише че е частна църква и стрелят без предупреждение ...
 Такаааа локализирахме едно районче между селската баня в Равно Поле, хранилището край Нови Хан и стената на Панчаревското езеро...
 (препоръчвам ти и района около Бухово и уранови мини Бухово за сценария ...)
Активен

Терес

 • Гост

Няма да издам мястото... 8)
Само ще намекна лекичко, че между Бистрица и Железна има едни особени сили, дето съм ги усещал ментално, като съм се скитал там...
Това не  точно в Софийското поле, а в планината, но там се усещат силите...
За да ги усетите по-добре обаче, трябва де изпиете поне двеста грама мастика...
... най-обикновени минерални извори ...
 мини Чукурово са друго нещо ...
 Железница е- не е Железна
 Забравяш да включиш Царичинската дупка в сюжета.
Активен

Скарлет

 • Гост

Разгадаха десетвековна тайна на Килифаревската крепост

Иманяр открил 200-метровия таен вход, проучвайки всички легенди и предания


Археологът доц. д-р Мирко Робов показва тайния вход

Една от големите исторически мистерии вече е разгадана, пише в днешния си брой великотърновският вестник "Борба".  Иманяр случайно открива тайния проход и водохранилището на прочутия Килифаревски манастир и крепост, информираха от създаденото преди броени дни сдружение „Килифарево минало и бъдеще”. Проходът е бил разкрит преди седмица, след като с години са били проучвани местни легенди и предания и са събирани данни и различни белези за местонахождението му, разказа археологът доц. д-р Мирко Робов, който също е член на сдружението. В структурата му влизат още братът на шефа на телевизия СКАТ инж. Александър Балевски, доц. Пламен Павлов, Цани Иванов, Петър Йовчев, Пламен Петров и др.

За пръв път пред „Борба” д-р Робов показа входа на тайния проход. Разочарован, че няма ценности, иманярят решава да сигнализира представители на сдружението, които пък решават да не съобщават името му. Тайният проход е с дължина около 200 метра. Той започва от коритото на река Веселина западно от село Нацовци. Досега при разкопките на тайнствения манастир, където е имало и крепост, отбранявала подстъпите към Търново, не е разкриван нито кладенец, нито какъвто и да било друг източник за питейна вода, водохранилище или таен вход.

Входът на тайния тунел е запазен почти изцяло. Той е разположен в подножието на пътя след перилото на Нацовци. До него се стига през малка просека, която е прокарана наскоро. Входът на тунела е маскиран под няколко огромни дънера и скални отломки. При разчистването му обаче личи сухата зидария, с която е оформен. От него липсват единствено няколко камъка от свода, които са паднали при разкопаването, убеди се наш екип на място. Тунелът започва от самия речен бряг. Откривателят му е обходил надлъж и нашир реката, докато установи точното място, откъдето започва.

Тайният проход към Килифаревската крепост, на чието място през XIV век е вдигнат манастирът, е с височина около метър и половина. Той преминава през гората в посока северната порта на светата обител и стига до вътрешността на стените й. Тунелът има две основни функции, смята доц. Робов. Едната е да бъде подсигурен начин за безопасно напускане в случай на обсада. Той е служел и за снабдяване с храни и продукти, също във време на бойни действия. Специалистите прогнозират, че голяма част от прохода минава по повърхността на земята, заради което е маскирана с насипи и изкуствено оформени възвишения. Тайният проход е оформен почти изцяло от дялан камък. До самия му вход е направен филтрационен кладенец. Съоръжението е издълбано под нивото на реката и в него блика естествено пречистена от земните недра вода. Според археолога предстоят сондажи в района, за да бъде датиран точно обектът. Подобен таен проход е открит и в района на църквата „Св. 40 мъченици” във Велико Търново. Той отвежда от крепостта Царевец в подножието на светата обител, където тече Янтра. Такъв е разкрит и в крепостта край Червен.

Килифаревският манастир е един от най-интересните местни културни паметници, които обаче не са експонирани и популяризирани в достатъчна степен. Именно затова тук не идват и много туристи. Според друга популярна легенда някъде тук, увити във восък са и свитъците от библиотеката на книжовната школа, която е изнесена насам след падането на Царевец. Самият Петко Славейков споменава за библиотеката и прогнозира, че тя се съхранява на тайно място в района на манастира или край Беляковец. В началото на 70-те години по следите на свитъците тръгва даже научна експедиция, ръководена от покойния проф. Йордан Андреев. Тя обаче няма успех.

Светата обител, която се намира на около половин километър над настоящия Килифаревски манастир, е светая светих и за иманярите. Наш екип се натъкна на множество изкопи още през лятото на миналата година. Хълмът до светата обител е буквално на решето, а по черния път, който отвежда през гората към него, са пръснати останки от керамика. Според местните тук даже и посред бял ден се чували взривове, с които иманярите търсели ценности в недрата на земята.

За да се популяризира Килифаревският манастир като туристическа дестинация, е създадено и сдружението "Килифарево- минало и бъдеще". Освен че ще кандидатства по различни проекти за експониране на местните старини, то ще провежда и широки разяснителни кампании, свързани с историята на Килифаревския манастир. Както „Борба” наскоро съобщи, вече има изготвен и специален проект, с който ще се търси финансиране за старата света обител.

Смята се, че в първоначалния си вид Килифаревският манастир е построен между 1348 и 1350 г. Основател е видният български духовник Теодосий Търновски, който с помощта на тогавашния владетел цар Иван Александър превръща светата обител в едно от най-важните средища на средновековната българска просвета и книжнина. За кратко време се формира Килифаревската книжовна школа, в която през 1360 година вече се обучават 460 ученици, най-известният от които е бъдещият български патриарх Евтимий Търновски.

Манастирът е бил обграден с дебели крепостни стени. В средата на двора внушително се е издигала неколкоетажна кула, служеща за наблюдение на пътя към Хаинбоазкия проход. Това не е попречило малко след османското нашествие по българските земи Килифаревската крепост да бъде разрушена, а голямото книжовно средище – напълно унищожено. Векове след това, през 1718 г., манастирът е възстановен, но на днешното си място. В края на XVIII в. отново е неколкократно опустошаван от кърджалиите и впоследствие възобновяван.

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=8&id=14943

ТАМ Е!

Не съм съгласна само със заглавието:
"Разгадаха десетвековна тайна на Килифаревската крепост"
Не е десетвековна, а е седемдесет и пет вековна по мои сведения, обаче сигурно заглавието е за заблуда на ашкеназитата.

Активен

Amenhotep

 • Шампион
 • *****
 • Популярност: 17
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 17600
 • Доброму добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Клипчета


Няма да издам мястото... 8)
Само ще намекна лекичко, че между Бистрица и Железна има едни особени сили, дето съм ги усещал ментално, като съм се скитал там...
Това не  точно в Софийското поле, а в планината, но там се усещат силите...
За да ги усетите по-добре обаче, трябва де изпиете поне двеста грама мастика...

Поправка, поправка - не мастика (това е фанариотско питие), а БългАрска ракия... Домашна!
Ако говориш за "места със сила", такива във Бългаия има много.
Аз лично съм се вкаменявал от мелодия на гайда пред Мадарския Конник.
Веднъж, когато бях на разкопки в исперихско, реших да взема една бутилка водка и да отида посреднощ да си я пийна на местото на едно средновековно пра-българско светилище (преди това там е имало тракийско светилище, а сега наблизо има храм на Алиани). Местото се казваше Камен Рид ...  Е, не си бях пийнал и 100 грама, когато наистина почуствах нещо ... няма как да го опиша - чувството е нещо като топка в гърлото и стомаха и блокаж на ръцете и краката, както и странно бучене в ушите ...
Изживяването беше много странно ... почти свръхестествено.
Подобно чувство съм изпитвал и в пещерата на Свети Иван Рилски - близо до Рилския манастир, както и на ръба на нос Калиакра.
Чувал съм че, на Седемте Рилски езера, някои хора също са усещали подобни неща.

Е, признах си! Сигурно, вече и мен ще ме начислите към клуба "нуждаещи се от психиатрична помощ".   :lol:

Amenhotep

 • Шампион
 • *****
 • Популярност: 17
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 17600
 • Доброму добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Клипчета

Забравяш да включиш Царичинската дупка в сюжета.
Абе, тая Царичинска Дупка не беше ли някаква измама и шашма?
Не се ли оказа че, в тоя случай някакъв министър и няколко "магесници", се бяха нагушили с кинти?
 


SMF 2.0.6 | SMF © 2011, Simple Machines
Никоя част от този сайт не може да бъде копирана или репродуцирана, освен след писмено съгласие от страна на АТАКА © 2006 - Всички права запазени.