Вестник АТАКА

24 Септември 2017, 18:06:58
Добре дошъл/дошла, %1$s. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Радио Атака

Автор Тема: Всички видове сатанински секти - проповедници на Дявола !  (Прочетена 5086 пъти)

Tiesto

 • Гост

Ще се опитам да хвърля малко светлина върху тази тема, доколкото мога.
Първо искам да спомена кои са основните, законни и “правилни” религии. А именно православие, католицизъм и протестантство. Казвам “правилни”, защото макар и различаващи се по доста неща и разминавайки се с Библията по някои въпроси, те уж държат основната доктрина, която води до спасение.
За разлика от тях, култовете или сектите, както са по познати, ни представят доктрини, които са напълно погрешни. Но те са толкова замаскирани понякога, че се заблуждават и много християни, които не внимават и не сверяват всичко с Библията.
Но какво е култ все пак – “мнимо християнство”, това е може би най-доброто описание, което може да се даде. Много библейски термини са използвани от култовете, но са им придадени напълно различни значения. Именно това обърква хората, когато са най-уязвими и незапознати с Библията.
Например след смърт на някой близък, дадения човек е съсипан и започва да си задава разни въпроси. Точно тогава на вратата се звъни, човека отваря и срещу него стои облечен с костюм, интелигентен, кротък и скромен младеж с блага усмивка, който предлага Библия. Нашия човек я взема и дотук добре, само че този младеж е от “Свидетели на Йехова”, а Библията е специално променена. Нащия човек прочита “Библията” и неусетно след време самият той се озовава пред някоя врата със същата “Библия” в ръка…
Тези хора които звънят на вратата ви, не са виновни, те просто са попаднали в лапите на една мащабна и изкусна манипулация. Хората наистина вярват в това което ви говорят и искат да помогнат и на вас да откриете “истината” и това е жалкото. Колко ли изненадани ще останат когато след смъртта си, застанат пред нашия създател, разберат истината и Той им каже:
“Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие.” ( Мат. 7:23)
В основата на всички култове стои лъжливата доктрина за спасението а именно, че човек трябва да го заслужи(като редовно сипва парички за финансиране на дадената организация и прави добри дела да привлича и други заблудени и да печели общественото мнение). Сами виждате, кой печели от цялата работа:
стоящите на чело на култа и на заден план,но не по важност сатаната,който е доволен от разпространението на заблудата. А истинската доктрина гласи:
“Защото по благодат сте спасени чрез вяра,и то не от самите вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да не се похвали някой. Защото сме Негово творение, създадени в Христа Исуса за добри дела, каквито Бог отнапред е определил да вършим.”
За да разпознаете един култ трябва да познавате Библията, “Защото, ако доиде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме ви проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.” (ІІ Кор. 11:4)
Как може да разпознаете един култ, ако не знаете какво е култ.
Всичко което се разминава основно с доктрините в Библията е култ. И трите основни християнски религии се разминават с Библията, защото са измислени от хора, но поне за основните неща водещи да спасение са съобразени с Библията.
Християнството не е религия, то е начин на живот. Дали си християнин се вижда по начина ти на живот. Какво ще си помисли един човек с проблем търсещ решение в църквата(храма), като пред него застане подпиинал поп, който заглежда приятелката му. Или посети църква, където пастора е гей. Или пастора е неприлично богат за сметка на христините които дават за Бога. За това Павел в послание към Римляните 2:24, казва:
“…защото поради вас се хули Божието име между езичниците (невярващите)”
Най-близо до Библията са протестантите и в частност църквите в които се проповядва пълното евангелие, например петдесятните църкви и др. Под крилото на протестантството има и други църкви като методистката, баптистката, които отричат духовните дарби и ги свързват само с апостолите на ранната църква. Но това не е толкова страшно, макар че се ограничават изкуствено Божиите действия, откъм чудеса и изцеления.
При католицизма и православието е пълно с ненужни неща, които задушават вярата и карат хората да робуват на безсмислените ритуали измислени от някого, което допълнително усложнява живота и гаси вярата. Пълно е със статуи и икони, което много лесно и неусетно води до грях ако се премине от почитане към идолопоклонство.
И какъв е смисъла да се молиш на Дева Мария и светците, които нищо не могат да направят, а не на Този който може?!
Не ме разбирайте погрешно, аз не критикувам християните а религиите които отдалечават хората от Бога и благословенията, които им се полагат като Божии деца.
Господ не е един студен съдия гледащ строго, който ни дебне да сгрешим а е наш Баща, който ни гледа с любов и иска да ни помогне да намерим пътя към Него. За да живеем щастливо с Него до безкрая. Затова четете Библията и ако някой ви говори нещо което не пасва или си противоречи с нея се опитайте да му обясните, че греши. За да може и той да се спаси ако заблудата му е радикална, както е при култовете и другите религии.Свидетели на Йехова
От всички култове те са най-хитри и умели в изопачаването на Библията. Растежът им за един век е колкото на протестантството за три века. Техните списания Watchtower и Awake! с 6 хил.тираж в началото, днес са с повече от 55 млн. месечно. За тях тези списания са единствен авторитет относно тълкуване на писанията. За да си удостоверят теориите, те се нуждаят от нова Библия, защото нормалната не пасва. И така се появява “Новия световен превод”, който е изкусно променен, така че да пасва на измислиците им.
Свидетели на Йехова отричат Троицата, Божествеността на Исус Христос, следователно и Святия Дух. Троицата била доктрина на сатана, Исус бил първия сътворен и следоватално не може да бъде Бог а Святия Дух не бил личност и не можел да бъде Бог. А истината е, че Йехова, Исус и Святия Дух са трите лица на единствения Бог. Освен това те отричат възкресението на Исус Христос и най-важното (от финансова гледна точка), че са необходими дела за спасението (т.е. да се продават “Библии”-те). Те отказват ваксиниране и кръвопреливане, защото така ще си загубят вечния живот. Ако не си в организацията и не заработваш спасението си, ти нямаш вечен живот – познато ли ви е. Като чуете, че само при тях може да се спасите да знайте, че няма да стане.Мормони (Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни)
Те претендират, че са единствената истинска християнска църква, като същевременно обявяват всички други християнски денoминации за лъжливи.
Сега има над 100 секти които претендират, че са истинските мормони.
Мормоните отиват доста далеч в старанието си да изглеждат християни. Те старателно крият истинската си доктрина. Техните мисионери няма да ви кажат, че те са единствената истинска църква и, че всички други са от дявола.
Няма да ви кажат, че се надяват един ден да станат богове и да правят небесен секс с много съпруги.
Няма да ви открият за тайните си окултни и отвратителни ритуали ставащи зад затворени врати или, че носят специално бельо, което да ги пази от вас.
Няма да ви кажат, че за тях Исус е духовен брат на дявола и е само един от многото богове.
Че Исус е бил супруг на двете Марии и на Марта и, че имал и потомство.
Мормонизмът учи, че Бог Отец има много съпруги на небето, следователни има и майка-небесна.
И най-важното, че няма спасение извън църквата им. Според тях човекът еволюира в Бог.
Ето старата лъжа на сатана към Ева, че можем да бъдем като Бога, да бъдем богове.Адвентистите от седмия ден
Те почитат и спазват съботата, подобно на еврейте и даже са я превърнали в условие за спасение. Те пренебрегват факта, че това се отнасяше за еврейте в стария завет, а ние сме в новия и Исус изрично каза ,че не сме под закон и никой не може да ни упреква. Те упрекват християните, че с наспазване на съботата, приемат белега на звяра и ще отидат в ада. От друга страна християните не ги упрекват, че спазват съботата а които и да било друг заради неговия избор, защото кои сме ние за да съдим.
Те също така не ядат месо, защото според тях “Ако се поддържаме с месо от мъртви животни, ние ще станем участници на тяхната природа”. Всеки е свободен да прави каквото сметне за добре, но Библията не ни учи на такива неща. Сам Исус ядеше риба и агнешко.
“И тъй, никой да не ви осъжда за това, което ядете, или което пиете, или за нещо относно някой празник, или новомесечие, или събота; които са сянка на онова, което ще дойде, а тялото е Христово.” ( Кол. 2:16,17 )
Те смятат за незавършено делото на Христос, като казват, че той ще положи греховете ни на сатана. Такова нещо просто няма, защото “Христос понесе нашите грехове в Тялото Си на кръста” ( І Петр. 2:24 ).
Те също отричат ада, като го заместват със “сънят на душата”,който сам по себе си се явява един вид безсъзнателност. Просто си умираш и толкова. Как ли им се иска да бъде вярно на тези които са в ада, просто не ми се мисли. Но да видим какво каза Исус:
“И ако те съблазни ръката ти, отсечи я ;по-добре е за теб да влезеш в живота недъгав, отколкото да имаш двете си ръце и да отидеш в пъкъла, в неугасимия огън, (където “червеят им не умира и огънят не угасва”)” ( Марк 9:43,44 до 50 )
Същото е казано и за крак и за око. Защото е по-добре да изгубим най-ценните неща в този живот и да избегнем ада, отколкото да запазим всичко, което този свят смята за ценно и да бъдем хвърлени там за цяла вечност.. – множко време а.
Защо бяха нужни всички тези предупреждения ако щяхме да сме в несъзнателност.Обединителна църква (Мунити)
Основател е Сан Мюн Мун роден в Северна Корея през 1920г. Той твърди, че Исус му се явил и го упълномощил да извърши задачата която Той не успял. След като многократно му се молил, Мун приел! – Представяте ли си го значи Господ не успял да завърши мисията си и умолява някой си човечец.., да умолява го!!? Направо се чудя как хората се връзват на такива глупости. Само това е достатъчно, но ще продължа.
Сан Мун сам обявява себе си за Месия. И той заедно с жена си се явяват новата троица, която ще бъде разкрита като Бог, третия Адам и третата Ева. Освен това казва, че Бог е невидимата форма на човека а човека е видимата форма на Бога, следователно Бог и човек са едно и човекът е въплатеният Бог.
Мун казва, че всеки човек може да надмине Христос, защото последният не бил Бог и не е дошъл за да умре за нас на кръста. Разпъването не било първоначалната Божия воля, защото спасило човечеството само наполовина(духовно). Физическото предстои с идването на нов Бог който е нашият човек Мун.
Относно Святия Дух, твърди, че това била женската страна на Бога, която се явявала втората Ева, която пък ще бъде заменена от третата Ева в лицето на г-жа Мун.
Още много може да се каже, но стига толкова, смятам, че стана ясно поне от части.Световна Божия Църква (Вселенска Божия Църква)
Основател е Хърбърт Армстронг от който идват и погрешните твърдения. В момента те подобно на Адвентистите от седмия ден се намират в преход, който може да ги доближи достатъчно до Библията, но поне за сега и двете групи са яко заблудени.
Армстронг заявява, че е възстановил истинското евангелие, което не е било проповядвано от времето на апостолите, и сега за пръв път то може да се чуе естествено при него.
За СБЦ спасението зависи от делата и ще бъдем спасени чак след смъртта ни, когато ще бъдем духове. Според Билбията щом повярваме ние вече сме спасени и са ни простени всички грехове.
Естествено трябва наистина с цялото си сърце и душа да повярваме и да предадем живота си на Христос и да се отречем от сатана, за да е всичко както трябва. Защото има много “вярващи” които казват, че вярват което може и да е така, но не са познали Бога.
Например за нас българите това да си православен християнин е нещо като даденост, както казва баба ми “ние сме българи, значи сме православни”.
Няма лошо стига вярата да е истинска а не просто да парадираме. Та да се върна на въпроса.
СБЦ отрича троицата казвайки, че Святият Дух не е личност а е общата природа и умът на Бога, което естествено не е така. Подобно на Адвентистите и те почитат съботата като казват, че от това зависи цялото ви спасение.
Отричат още и телесното възкресение на Исус, като казват, че е било духовно. Което противоречи на Библията – виж Лука (27:36 до 43).
Отричат ада и вечното наказание подобно на Адвентистите.
Според Армстронг хората могат да бъдат Богове. Тази теория сега е разтурена, но има още за променяне.Емисари на Божествената светлина (Онтологисти)
Това е комунален култ подобно на Мунитите и на много други. Днес с разпадането на семейството като основна единица, младите хора търсят разбиране и внимание наред с по-възрастните, които са в криза или се чувстват отчуждени. Такива хора са кандидати за някоя комуна, където рядко биват оставени сами и получават любов и внимание и тук става страшно.
Следва пълно изолиране от семейството и приятелите, диета и липса на сън. От това “показване на любов” следва замъгляване на съзнанието и лесно програмиране на мозъка. Скоро новият член е готов, желаещ и способен да служи на новия си господар, забравяйки приятели и семейство.
При Онтологистите се забраняват книги, радио и телевизия. Набляга се на сляпото покорство и изолацията от всичко, за да се освободят от вината. На вярващите се казва, че могат да лекуват болни чрез естественото течение изтичащо от ръцете им. “Радиацията” излизаща от ръцете действа на “пневмапласта” (свързващата сила между тялото и духа), като я довежда до синхрон с Бога. Тогава човекът е излекуван.
Наред с термини като: “вибрации”, “модели”, “космическо съзнание” и др. се използват и библеиски такива, каращи незапознатите да си мислят, че става въпрос за християни.
Спасението от Христос се пренебрегва, защото нямало смисъл някакъв спасител да прави вместо теб това, което сам трябва да направиш.
Жалко е, че отхвърлят безплатния дар на Господ а именно – спасението.Пътят
Основател е Виктор Уиъруил, който е бил евангелистки и реформистки служител. С други думи е бил наясно с Библията, но изпаднал в заблуда и повлякъл и много други. Той казва на студентите си “да оставят настрана всички други книги и да се придържат само към Библията”, “Словото на Бога е волята на Бога” и “Словото на Бога е математически прецизно и научно точно”. Добре звучащи твърдения при това верни, как може да са лоши за Пътя. Работата е там, че Уиъруил не спазва собствените си съвети. За него Исус Христос не е Бог. Отрича Троицата и Святия Дух, като част от нея.
Той поучава и за непогрешимото съвършенство, като твърди, че щом един човек се е обърнал, неговия дух никога не може да съгрешава, което е отречено от Библията.
Също твърди, че проповядва евангелието, както не се е проповядвало от І век насам, което естествено е глупост.
Привържениците скоро разбирали, че трябва да живеят с около 4 часа сън на нощ, да правят упражнения, да ходят на работа, да общуват и учат, както и да се хранят с белтъчинна и ниско-протеинна храна. Хората живели при тези условия споделят, че се уморявали физически и психически и имали страх от сатана. Много млади идеалисти били привлечени като смятали, че това е истинското християнство, но се озовали в робство.Семейството на любовта (Децата на Бога)
Основател е Дейвид Бърг, бивш християнин, който започнал да евангелизира хипитата през 60-те. В началото всичко било добре, но после групата деградила към окултизма.
През 1970 г. се пенсионирал, но поддържал организацията си с писма. Които се смятали като паралелни с Библията.
Той твърди, че Христос е имал сексуални взаимоотношения с жените покрай него, особено Марта и Мария. Познато ли ви е. Мормоните твърдят същите неща.
През 1974 г. започва действие ново средство за приобщаване познато като “Флиртуваща малка рибка”. Жените в организацията станали “кукички за Исус” и религиозната проституция станала начин на живот, както в комуната, така и извън нея.
Становищата на Бърг непрекъснато се извращавали, от насърчаване на груповия секс в събранията до поощряване на лесбийството между жените. Самият той твърди, че е имал секс с духове. Което може и да е така, защото съм чувал за една българка, която била дълго време под влиянието на сатана и компания. Тя била екстрасенс, но успяла да се освободи, чрез жертвата на Исус. Та тя споделя,че духовете (демоните) с които контактувала стигнали до там, че искали да правят секс с нея. Така, че не се учудвам за Бърг.Мисия за божествена светлина (на Гуру Махарай Джи)

Гуруто казва за себе си:“Бог е велик, но Гуру е повелик от Бога, защото ако отидете при Гуру, Гуру ще ви покаже Бога”. Той приема титли за себе си като: “Господ на вселената”, “единия и единствен съвършен господар на този век” и “Христос”.
Групата живее комунално, работят навън и предават парите в организацията. Голяма част от времето си прекарват в медитация пред картината на своя Гуру. Махарай Джи редовно използва библеиски термини, като:“Словото”, “кръщение в Святия Дух”, “небесното царство” и др., като естествено им е предадено различно значение. Например “Словото” от Йоан 1:1 според него означава вибрациите, които се усещат по време на медитация.Харе Кришна (ISKCON) – Международно общество за Кришна съзнание
Те почитат своя бог, Кришна вярвайки, че той е ходил по земята във формата на човек преди 5000 г. Представят го, че е танцувал с 100 жени едновременно и ги ухажвал толкова силно, че всяка от тях вярвала, че танцува сама с него и всяка от тях е преживяла оргастично блаженство.
Техните вярвания са описани в официалното им списание “Обратно при Троицата”, което се използва за набиране на членове по улиците и летищата.
Те се различават по бръснатите глави и малките опашчици(оставени, за да могат да бъдат възкресени като бъдат измъкнати от гробовете, чрез тях). Сега обаче, за да се забелязват по-трудно вече не си стрижат главите и не се обличат странно.
Службите започват в 4.30 сутринта с 2 часа припяване и медитация, след което следва обучение.
Има стриктни правила: никакъв незаконен секс, никакво опиянение, никакво месо и хазарт. Не винаги е разрешено да се женят в комуната и ако все пак стане, партньорите трябва да живеят като брат и сестра с разрешение за физически контакти веднъж месечно и то само след 5-6 часа на припяване. Горкичките веднъж месечно, а при християните трябва само да сте семейни и верни естествено.
Те казват, че всички богове са формите на Абсолютния Един, който се казва Кришна. Исус е бил едно от милионите превъплъщения на Кришна. За спасението са нужни дела. Трябва да се повтаря името на Кришна според наниз мъниста. Трябва на ден да повториш по около 1700 пъти името на Кришна. Цял живот трябва да си беден и да мреш от глад, и да изплащаш грехове от изминал живот да не се преродиш под формата на нещо гадно. Само когато добрите дела изкупят злите тогава може да настъпи прекратяване на цикъла на преражданията.Вселенската и триумфираща църква (Най-високия Фар)
Тази група се оглавява от “пророчицата” Елизабет Клер, която държи абсолютен контрол над последователите си. Не жалят никакви средства за реклама, за да подмамват интересуващите се.
Когато говори за Исус “пророчицата” набляга на въображаемите изгубени години на Исус и комбинира стихове извадени от контекст с мистични и окултни гледища за Христос, които са и открити от “възнесените господари”.
Библията забранява консултиране с медиуми и общуване с мъртвите (Второзаконие 18:10-12). А пък и тези които ще отговорят не са духове на мъртви а са демони(зли духове). Също се практикува припяване, като най-притеснителната фраза е: “АЗ СЪМ, КОЙТО СЪМ”. Привържениците вярват, че така потвърждават божествеността си, но Библията казва, че това е специалното име на Бога. И това си е чисто богохулство.
Активен

Tiesto

 • Гост

Оранжевите хора на Багуан Шри Раджнееш
Този култ е почти разрушен. В един момент той е контролирал целия град Антелопа в САЩ. Водачът им е мъртъв, като краят му настъпва скоро след като ВВС на САЩ, свалят 2 самолета натоварени с пари и бижута изпратени от последователите му.
След процес някои от комуналните лидери са осъдени а самия Раджнееш получил голяма глоба и бил депортиран. Последователите му се разпръснали, много от тях с венерически болести и умствени заболявания, настъпили вследствие на неестествен секс и практикуване на вредна психология в комуната.Християнска наука
Основателка е Мери Ан Морс Бейкър родена през 1821 г. През 1875 г. излиза книгата и “Наука и здраве”. В последствие се разбира, че идейте и съвсем не са авторски. Тя е заимствала много от Финиънс Куимби – самозван изцерител, който прилагал хипноза и внушение за лечение. Той нарекъл това “науката на Христос” или “християнска наука”.
Мери Ан е почерпила принципите не от Библията и Бога, макар да твърди, че автора е Бог. Но нейната представа за Бога е различна. Определя го като “великият Аз Съм”, “всезнаещ”, “принцип”, “разум”, “душа”, “цялата субстанция”, “мисловност” и др.
Тя отрича Бога като личност, Троицата, опитва се да раздели Исус и Христос на две различни неща.
Според Християнска наука не съществува зло. Христос дошъл да разруши вярването в греха. Пълно е с противоречия: твърди се, че грехът е само илюзия, а от друга страна, че спасението е “грехът, болестта и смъртта – унищожени”. Може ли да се унищожи нещо което не съществува? В главата “Плодове” на “Наука и здраве” могат да се намерят 100 страници със свидетелства за изцеление. Много от тях могат да се излекуват по традиционния начин, но съществуват и такива за които е нужно чудо. Но щом принципите на Християнска наука са небиблейски следва да предположим, че са дело на сатана и ако е така това е пример за “знаменията и лъжливите чудеса” от (Второто послание на апостол Павел към Солунците 2:9). Християнска наука не е нито наука, нито християнска, защото отхвърля всички важни доктрини на християнството.Християнска школа “Единство”
Основатели са Чарлз и Миртъл Филмор.
В основата стои изцелението на Миртъл от туберколоза чрез самовнушение и медитация, като в последствие и изсъхналия крак на мъжа и се оправя.
След като вземат много от Християнска наука и Нова мисъл(метафизично движение основано върху идейте на Ф.Куимби), те прибавят и свои интерпретации, включително и теорията за прераждането.
Единство приема ранната ерес на гностицизма а именно, че се спасяваш чрез знание. Знанието е тайно и може да бъде придобито само от малцина избрани.Т роицата е деперсонализирана до пълно унищожение: “Отец е принцип, Синът е този принцип, разкрит в творчески план, Святият Дух е изпълнителна сила на Отец и Син, която изпълнява творческия план”. Твърди се още, че “Бог е всичко и всичко е Бог”. Грехът е илюзия, която трябва да бъде отхвърлена, Филмор казва, че радостта идва когато “умът е изчистен чрез отхвърляне на греха”. За тях спасение по благодат чрез вяра в Исус не съществува. Те избират да повтарят изречения за да отхвърлят греха, като така се предполага, че ще се освободят от прераждане или ще се самовъзкресят. Чрез разума си можем да се възкресим от мъртвите… Много ми е интересно как ще стане тази работа, но щом хората вярват в тези неща, значи сатана добре си върши работата.
Християнска школа Единство няма никакво Библейско основание да ползва името “християнски”, като определение на организацията, защото е категорично нехристиянска. Те казват, че виждат доброто във всички религии и всеки е свободен да намери истината там накъдето е воден. От кого от сатана ли? Какво каза Исус :
“Аз съм пътят,истината и живота;никой не дохожда при Отца освен чрез мен” (Йоан 14:6 )Унитарианска универсалистка църква
Те отхвърлят доктрината за Троицата, божествеността на Христос, вярването в свръхестествени чудеса, идеята за избора като средство за спасение,идеята за ада като място, в което мъртвите ще бъдат наказани.
Това е религия която вярва в човека. В основата си човек не е грешен, и никой човек не остава осъден.
Смятат още, че е обидно да наречем човека грешник и, че всеки в крайна сметка ще застане пред Бога по своя собствена заслуга.
Тяхната структура за едно мирно общество се гради върху “добротата на човека”. Това няма да стане, защото Библията ни показва, че в цялата човешка история няма нито един праведен, всички сме грешни освен Исус, който доиде за да умре за нас, защото само чрез неговата кръвна жертва ние можем да сме свободни.Трансцедентална медитация
Тя спада към източните култове, макар да се отрича, че е религия.
За източните религии е характерно, че в основата им е основно индуизма или пантеизма – вярването според което Бог обитава във всичко съществуващо във вселената.
В индуизма злото не съществува, защото как може Бог да бъде зъл?Т ъй като Бог обитава във всичко, Той се превръща в “то” – една безлична сила. Вярващият в индуизма, винаги се стреми да бъде в хармония с космическата сила, която е бог. Това се осъществява чрез практикуване на определена форма на медитация.
Понеже на християните идеята за един безличен Бог им е чужда, пред тях се излиза с идеята, че така ще се приближиш до твоя Бог, че ще разбереш Исус по-добре. Твърди се, че само чрез ТМ един грешник може да стане добродетелен човек (а не било религия).
И само ТМ е единствения път. Познато нали?
На вас ви се казва “Бъдете спокойни и знайте, че вие сте Бог!” Самият ритуал по посвещаването представлява повтаряне имената на поредица от индуски божества и други неща като всичко това става на чужд език и даже и да поискате превод, той не ви се дава. Освен това се прави и принос на тези богове за които и не подозирате, но това не пречи да правите идолопоклонство. След това посвещаваният се подготвя да получи своята мантра. Тя представлява поредица от срички, която трябва да се повтаря докато посветения навлезе или “премине отвъд” в състояние подобно на транс. Постепенно мислите на посветения спират и е готов за “духовни преживявания”. Това което не знае е, че мантрата която усърдно повтаря е името на един от милионите индуски божества. След като посветеният навлезе по-дълбоко в своята практика, той ще бъде посетен от “духове водач”, често носещ името което се призовава.
За християните е ясно какъв е този водач и те никога не биха се захванали с такива опасни глупости, говоря за истинските християни разбира се. Та за нашия посветен, който е свикнал да изпразва ума си от всичко е доста лесно да падне под влиянието на този си водач да го наречем с истинското му име демон. И това, което е започнало блаженно може да завърши с демонично обладаване, умствен контрол и мъчение, които пък могат да доведат до трагичен край – самоубийство, лудост и др.
Важното е, че накрая отивате в ада.
Трансцеденталната медитация не е просто техника, тя е религия.Еканкар-Пътуването на душата
Нещата са много подобни с ТМ. В книгата им “Зъбът на тигъра” се казва:
“Ако спрете аналитичното си мислене със съзнанието, че не съществува нищо абсолютно, нищо за което да се хванете, нищо на което можете да разчитате, нищо в което да пребивавате, нищо обективно или субективно, тогава вие преминавате тъмната област на този свят и влизате в моя храм в боровата горичка. Тогава аз ще ви дам истинската светлина и ще ви изпратя нагоре към областта на великия Господ Соханг”.
Защо да не вземете да се надрусате с нещо, ефекта ще е същия. Това са много опасни религии и култове, защото освен, че ще отидете в ада, ще страдате и в този живот ако бъдете обладани от демон.EST или Форумът
Основател е Вернер Ерхард(Джак Розенберг). Преди това той се е занимавал със сайентология и умствена динамика примесени с окултни занимания. Изучавал е дзен будизъм, субудйога, хипноза, умствен контрол силва, психокибернетика, трансличностна психология и кой знае още какво.
EST семинарите представляват 60-часови интензивни курсове за психологическо поучение с цел да се преструктурира гледната точка на индивида. Това 60-часово преживяване напълно трансформирало хората. Чрез интензивна и брутална физическа и умствена обработка, индивида преминава през етап на обръщане, където цялото му виждане за реалността се заменя с EST виждане.
В семинарите участниците се подлагат на натиск, тормоз, преднамерен неприличен език и травми. Това се прави докато човек стане безчувствен и отворен за всичко, което му се поднася.
Ерхард публикува “Правила на живот”, където правило номер едно гласи, че няма правила и всички други точки са празни. И тук отново се срещат познатите неща, както и при другите източни култове.Сайентология (Наукология)
Основател е Л.Рон Хуббард. Автор фантаст, който е казал:
“Да пишеш по няколко думи за едно пени е смешно.Ако наистина искаш да натрупаш милиони,най-добрият начин е да започнеш своя собствена религия”.
Той самият твърди, че е на 74 трилиона години, а всъщност е бил посредствен ученик роден през 1911г.
Всяко ниво в сайентологията изисква от участника прогресивно нарастваща сума.
Хуббард учи, че ние всъщност сме паднали богове. “Титаните” представляват герои на унищожена преди 40 млн.г. от зли сили цивилизация. А духът на “Титан” живее в нас, но е дълбоко скрит от многото травми вследствие циклите на прераждане. Целта на сайентологията е човекът да се освободи от тези минали травми, за да осъзнае, че той наистина е бог. Това освобождаване се прави с помоща на Е-метър(електрогалванометър). Участникът се връща назад в миналите си животи докато, след период на доста скъпички сеанси се освободи от миналите си травми.
Хуббард казва:
“Унизително и жалко е да кажем на човек, че той трябва да се покае защото е лош”.
От тук следва, че спасителното дело на Исус е пранебрегнато. И всички идеи на Библията.Ню-Ейдж култове
Това е основата на идващата световна религия. Която ще допълва новия световен ред.
Ню-Ейдж е смесица от окултни практики, обновен гностицизъм, източен мистицизъм, движението за разширяване на човешкия потенциал от 60-те години на миналия век и др. Твърди се, че това е мястото за сливане на всички вярвания. Няма значение с кое име се обръщаш към Бога защото: “В центъра на тази “духовна йерархия” стои Световният Учител, Господ Майтрейа, познат на християните като Христос…Еврейте очакват Месия, будистите – Петия Буда, мюсюлманите – имам Махди, индуистите – Кришна. Всички тези имена са на една личност” – Бенджамин Крийм.
Първостепенно място заема монистичната теория, че “Всичко е едно” и “Всичко е Бог”. Целта на движението е първо да трансформира “аза” и след това и света. Предпоставките за лесно навлизане на Ню-Еидж мисленето са: – Раждането на трансцендентализма през 19 век и Майнд сайънс метафизични групи. – Популяризацията на окултни практики – Разтящ интерес към източните философии – Широко разпространен критицизъм към християнството
Християнството е най-критикувано, за разлика от другите монотеистични религии – ислияма и юдаизма. На първо място в плана стои промяна на индивида. На второ е глобална промяна, включваща световен мир, обединен парламент и единна световна религия, която няма да е християнството разбира се. Подкрепя се Новата Ера(Ерата на Водолея), окултни практики, като астрология, ясновидство, магия, нумерология, контакти с “мъртви”, психични изцеления и много др. Използват се и медитация и хипноза. А също и употреба на кристали, пирамиди и др. Използва се терминология от сорта на: “да създадеш своя собствена реалност”, “Висш Аз”, “себереализация”, “космическо съзнание”, “универсална енергия”, “чакра”, “ин и ян” и др.
Над всичко се вижда съгласие между Ню-Ейдж религиите. Това за което те са съгласни е, че не харесват християнството.
НЛО култовете и вярата в прераждането също влиза в Ню-Ейдж, както и много други неща.
“Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение. Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог. Нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха, и славата на безсмъртния Бог размениха срещу подобие на смъртен човек, на птици; на четириноги и на гадини.” ( Рим. 1:20-23 )
Ню-Ейдж е една стара лъжа, която води към същата смърт, която Адам и Ева срещнаха. Надеждата на Ню-Ейдж представителите е, че техните дела според закона на кармата ще ги оправдаят един ден.
Християните имат увереност за спасение в Исус Христос. Ние не се надяваме, ние го знаем със сигурност!


Всеки е свободен да вярва в каквото си иска. Все пак Господ ни е дал свободна воля. Аз просто искам да ви накарам да помислите, да размърдате мозъчните си клетки, за да направите своя избор. Но не сляпо да се хвърлите към нещо, а да го проверите достатъчно обстойно. Надявам се, че няма да приемете думите ми на доверие, а ще проверите всичко, каквото съм написал. Най-малкото, защото може да съм сбъркал, и аз съм човек като вас.
Не се бавете, защото няма време, ако утре ви блъсне кола отивата право в ада, а от там измъкване няма.Това е само малка част от информацията относно култовете, за повече информация бих ви препоръчал книгите:
“ЗАБЛУДАТА” на Джош Макдауъл и Дон Стюарт и
“КУЛТОВЕТЕ И НАШЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЯХ” на Лори МакГрегор – която е бивша членка на Свидетели на Йехова.
В България са издадени съответно от “Сдружение Дар” и “Студио 865”И помнете какво казва Библията за Исус Христос:
“И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим.” ( Деяния 4:12 )
Активен

snaiper

 • Гост
Активен

Tiesto

 • Гост

Последователи на

Свидетели на Йехова

Активен

Tiesto

 • Гост

Последователи на "Бялото Братство"
(школата на Петър Дънов за промивка на мозъци)

Активен

Tiesto

 • Гост

От сектата на Мун посягат на Ванга
Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
PlovdivMedia - От сектата на Мун посягат на Ванга
Български последователи на сектата на Мун се гаврят с паметта на Ванга. В свои блогове като http://zadogradata.blogspot.com/ и http://istinski.blogspot.com/ те убеждават, че пророчицата посочила техния гуру Сан Мьон Мун за преродения Христос.
Хари НИГОХОСЯН
„И Ванга, и Тамара Глоба близко се допълват и покриват с пророчествата на Библията и тези на Нострадамус за Последните дни. Те описват човек от Изток, преследван и неразбиран, хвърлян в затвора, носещ новата истина, възобновяващ семействата и главното идващ под името Мун (Муун). „Цитира се пророчество на Ванга, в което се казва, че "Христос отново ще дойде на Земята в бели дрехи. Настъпва времето, когато определени хора ще почувстват със сърцето си завръщането на Христос". От израза „бели дрехи” трябвало да разбираме, че става въпрос за кореец (т.е. човек, носещ бяло кимоно, сиреч - Мун).
Последователите на корееца нямат никакви задръжки. Обясняват ни, че и 12-те апостоли на Исус се били обадили от отвъдното, за да дадат подкрепа на корееца. Щеше да е смешно, ако не забъркваха и българската пророчица Ванга. „Леля Ванга никога не е предричала подобни неща - коментира контактьорката Валерия Евтимова. - Непрекъснато се злоупотребява с нейното име”.
За съжаление дори във фондация „Ванга” гледат несериозно на тези писания: „Не ме занимавайте с подобни глупости - отсече председателят на фондацията Иван Драмов. – Такива неща се тиражират всеки ден по жълтите вестници. Това си остава за сметка на онези, които ги твърдят".  В случая обаче не става въпрос за жълти вестници, а за целенасочена пропагандна кампания на една секта, която злоупотребява с името на баба Ванга.
Активен

snaiper

 • Гост

Людмила  Живкова не беше ли и тя от Бялото братство.
Активен

Ziezi

 • Герой
 • ****
 • Популярност: 36
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4064
 • Българите сме местен народ на Балканите!
  • Ziezi ex quo Vulgares

сатанисти си говорят за Бялото Братство...

да подкрепяш сатанаил, който раздава черни заклинания в ветхия завет, и да си противник на Бялото Братство защото било "сатанинско" - това се казва двоен стандарт...

не съм привърженик на Дънов, но я моля ви се разгледайте първо сатанизма на ветхия завет, а после раздавайте етикети за разните "секти"
Активен

Tiesto

 • Гост

Всички секти са дело на Дявола, понеже отклоняват хората от верният път, който разбира се е сливането с нашият Творец и Бог спасител Иисус Христос !
Активен

Ziezi

 • Герой
 • ****
 • Популярност: 36
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4064
 • Българите сме местен народ на Балканите!
  • Ziezi ex quo Vulgares

и като дойде пак Сина, ти как ще го познаеш ?

трябва ли да ти дърпа ушите, защото не си обрязан, трябва ли да те съди,защото ни си паднал в праха и не си си дал вратлето да го газят чифутите, защото си слюнка ?!

кажи ми тиесто,как ще познаеш Сина ?!

ако той ти каже Истината за ветхия завет, ти ще го обявиш за сектант, драги

Активен

Ziezi

 • Герой
 • ****
 • Популярност: 36
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4064
 • Българите сме местен народ на Балканите!
  • Ziezi ex quo Vulgares

смяташ ли, че като дойде Сина, той ще иде да целуне папата, ще прегърне партиарха, ще даде вечеря на поповете ?!?!

цялата тая сган ще скочи срещу Сина, и ще крещи - РАЗПНИ ГО, ТОЙ Е СЕКТАНТ !

тая сган е наследник на юдейската фарисейщина, която разпна Сина !
Активен

username

 • Гост

Зиези пак осра темата.
Активен

ivan4o17

 • Герой
 • ****
 • Популярност: -3
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2331

Най-шантавите секти в България са православната, католическата и протестантската мафия.
Последното нещо, което правят тези търтеи е да водят хора до Бога. Обикновено правят всячески обратното - отдалечават хора от Него.
По-малките секти просто се опитват да се доредят до софрата с баницата, но на тези трите гъзовете им са твърде дебели и нямат намерение да се подместват.

Тук таме е останал по някой свестен пастор или свещеник, но много рядко.
« Последна редакция: 01 Май 2009, 19:07:35 от ivan4o17 »
Активен

сеячът

 • Герой
 • ****
 • Популярност: 34
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2308
 • ...сее словото

Зиези пак осра темата.

Тя си е такава от самото начало.


Как може да разпознаете един култ, ако не знаете какво е култ.
Всичко което се разминава основно с доктрините в Библията е култ. И трите основни християнски религии се разминават с Библията, защото са измислени от хора, но поне за основните неща водещи да спасение са съобразени с Библията.
Християнството не е религия, то е начин на живот. Дали си християнин се вижда по начина ти на живот.
...

Най-близо до Библията са протестантите и в частност църквите в които се проповядва пълното евангелие, например петдесятните църкви и др. Под крилото на протестантството има и други църкви като методистката, баптистката, които отричат духовните дарби и ги свързват само с апостолите на ранната църква. Но това не е толкова страшно, макар че се ограничават изкуствено Божиите действия, откъм чудеса и изцеления.
При католицизма и православието е пълно с ненужни неща, които задушават вярата и карат хората да робуват на безсмислените ритуали измислени от някого, което допълнително усложнява живота и гаси вярата. Пълно е със статуи и икони, което много лесно и неусетно води до грях ако се премине от почитане към идолопоклонство.
И какъв е смисъла да се молиш на Дева Мария и светците, които нищо не могат да направят, а не на Този който може?!
Не ме разбирайте погрешно, аз не критикувам християните а религиите които отдалечават хората от Бога и благословенията, които им се полагат като Божии деца.
...

Според Билбията щом повярваме ние вече сме спасени и са ни простени всички грехове.
Естествено трябва наистина с цялото си сърце и душа да повярваме и да предадем живота си на Христос и да се отречем от сатана, за да е всичко както трябва. Защото има много “вярващи” които казват, че вярват което може и да е така, но не са познали Бога.
Например за нас българите това да си православен християнин е нещо като даденост, както казва баба ми “ние сме българи, значи сме православни”.
Няма лошо стига вярата да е истинска а не просто да парадираме.
Цитат
Мормонизмът учи...че няма спасение извън църквата им. Според тях човекът еволюира в Бог.
Ето старата лъжа на сатана към Ева, че можем да бъдем като Бога, да бъдем богове.

Това го учат и Православието и Католицизмът.
« Последна редакция: 01 Май 2009, 19:07:07 от сеячът »
Активен
скръбта ви ще се обърне в радост

сеячът

 • Герой
 • ****
 • Популярност: 34
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2308
 • ...сее словотоЕ, това направо ме разби... :)

Цитат
Привържениците скоро разбирали, че трябва да живеят с около 4 часа сън на нощ, да правят упражнения, да ходят на работа, да общуват и учат, както и да се хранят с белтъчинна и ниско-протеинна храна.


А изобщо темата е пример за доста примитивна сектантска пропаганда, която уж се стреми де ни предпазела от сектите.
Заклеймяване на сектите от сектантска позиция.
Активен
скръбта ви ще се обърне в радост
 


SMF 2.0.6 | SMF © 2011, Simple Machines
Никоя част от този сайт не може да бъде копирана или репродуцирана, освен след писмено съгласие от страна на АТАКА © 2006 - Всички права запазени.