Вестник АТАКА

23 Септември 2017, 10:10:30
Добре дошъл/дошла, %1$s. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Радио Атака

Автор Тема: Ислямът, религията на терора  (Прочетена 33454 пъти)

crusader

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: 243
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1841
 • антикомунистъ
Ислямът, религията на терора
« -: 27 Март 2010, 19:07:20 »

Джеймс Джордж Джатрас
Ислямът, религията на терора


http://mission-center.com/islams/jatrasbg2.htm

Безгрижното отношение към надигащият се мюсюлмански радикализъм и пренебрежението към опита на православните християнски държави, внезапно изправи Запада лице в лице с жесток и незнаещ милост противник

Все още е спорно, доколко преодолима е културната “схизма” между Западната и Източната половина на Европейската християнска цивилизация, породена предимно от различните им религиозни традиции (римо-католическа и протестантска на Запад и православна на Изток). Има обаче нещо, което превръща тази “схизма” във второстепенен въпрос и това е невижданият възход на Исляма, превърнал се в

Основен белег на “ерата след студената война”

За православния Изток, граничещ с мюсюлманския свят, проблемите и днес са същите, както и в първия момент на сблъсъка му с ислямския натиск през далечния VІІ век и произтичат от директната и жестока конфронтация по линията “Балкани-Кавказ-Средна Азия”. За Запада, от друга страна, проблемът е, преди всичко, “вътрешен”, породен от идеологическа обърканост (водеща нерядко до сътрудничество с агресивния ислямизъм), съчетана с демографска инфилтрация. Ще дам само един пример. Миналата година в графство Лоудън, Вирджиния, на няколко мили от федералната столица Вашингтон, избухна голям скандал заради намерението на местните власти да предоставят значителна площ и необходимите облекчения за изграждането на внушителна Ислямска академия, включваща начално, средно и висше училища, общежитие за около 1000 души и грандиозна джамия със стометрово минаре. Финансирането на “академията” бе поето от Министерството на образованието на Саудитска Арабия като в границите и щеше да действа единствено законът на Шариата, при това в крайното му “уахабитско” тълкуване, под едноличния контрол на посланика на Риад в САЩ. Протестите на местните жители провалиха проекта, давайки повод на американската либерална преса да обвини тези хора в “религиозна нетърпимост” и “примитивен фанатизъм”. Като основен аргумент в случая се изтъкваше, че след като различните християнски църкви могат да създават свои училища, това следва да бъде разрешено и на изповядващите исляма. Толкова ли е безобидно проникването на мюсюлманската религия в християнския свят?

Всъщност, ислямисткото движение никога не е криело намерението си да обърне Запада в “правата вяра”. Пропагандните материали, свободно разпространявани във всички европейски и американски ислямски центрове през последните трийсетина години декларират именно тази цел, както и средствата за постигането и. Сред тях са доброволното приемане на исляма, браковете с християнки и преди всичко имиграцията. Да си припомним, че мюсюлманите винаги първоначално са били малцинство в завоюваните (“освободените”) от тях страни и в този смисъл идеолозите на съвременния ислямизъм гледат на имигрантите мюсюлмани в Европа, САЩ и където и да било другаде, като на “исторически шанс за учението на Мохамед”. На Запад продължават да смятат Исляма просто за една от световните религии. В същото време обаче, изявления като това на аятолах Хомейни че “мюсюлманите нямат друга алтернатива, освен да започнат свещена война срещу нечестивите светски правителства и дълг на всеки възрастен мъж е да стане доброволец в тази битка за овладяването на всички неислямски земи и установяване властта на Корана от единия до другия край на света”, малко се различават от безумните призиви за “разпалване на световната революция”, разпространявани от комунистическите режими по време на студената война. Противниците на подобно схващане твърдят, че Хомейни все пак бе отявлен “фундаменталист” и идеите му нямат нищо общо с “умерения”, т.е. с истинския Ислям. Нещо повече, онези които се опитват да докажат, че тъкмо идеите на покойния аятолах са водещото течение в Исляма, биват квалифицирани като “християнски фундаменталисти” и дори за още по-опасни от мюсюлманските радикали.

Междувременно, значителният ръст на броя на мюсюлманите в Америка (по някои данни това вече е втората след християнството религия в страната) и наивната вяра в мирния характер на Исляма, послужиха като основа за превръщането му в

Сериозна социална и политическа сила

При управлението на Клинтън бяха положени значителни усилия той да се присъедини към християнството и юдаизма в техния полуофициален статус на водещи религии в американското общество.

Днес, схващането, че Ислямът, има общи корени с християнството и юдаизмът, основаващо се върху фразата от Корана, че изповядващите тези две религии, също както и мюсюлманите, са “хора на Завета” се е наложило повсеместно. Истината обаче е, че Мохамед просто превръща в единствен Бог дотогавашното върховно божество в политеистичния пантеон на древните араби (общият брой на боговете в него е бил около 300), чиито произход съвременните учени свързват с култа към Бога-луна, практикуван още в Шумер и Вавилон и в този смисъл Ислямът съвсем не притежава същите корени като християнството и юдеизма. Що се отнася до истинския характер на създадената от него религия, нека цитираме византийският благородник от ХІV век (канонизиран по-късно за светец) Григорий Палама, който заявява следното на пленилите го турци: “Пътят на мохамеданското учение от Изток към Запад бе съпроводен единствено с войни, кланета, грабежи и заробване, доказвайки, че не е дело на един добър бог, а напротив – на дявола”.

Ислямът се ражда с насилие и неслучайно първата заповед на Мохамед към последователите му е да атакуват и ограбят братята си си от племето Курейш, отказващи да приемат сериозно неговото учение, а след това да унищожат всички мъже, принадлежащи към друг клан от същото племе и изповядващи юдаизма, изнасилвайки жените и поробвайки децата им.

От самото начало, в средите на арабите, а след това и на другите “неверници”, Ислямът се налага изключително със сила, идентифицирайки се с насилието, войната и терора – с една дума с “джихада”, понятие включено от Мохамед и в Корана (Сура 9:29). Днес защитниците на тази религия на Запад отхвърлят асоциациите между днешния Ислям и жестокостите, свързани с него в миналото, определяйки ги като проява на “невежество” и “фанатизъм”. В съвременните европейски и американски учебници Кръстоносните походи се квалифицират като “агресия” срещу мюсюлманския свят, но никой не се сеща да определи по същия начин завоюването с огън и меч на християнския Среден Изток от последователите на Пророка.

Интепретирайки

Ключовото понятие “джихад”

мюсюлманската религия разделя света на две сфери: “Дом на Исляма” (Дар ал-Ислам), където управлява законът на Аллах, т.е. Шариатът, и “Дом на Войната” (Дар ал-Харб), обитаван от “неверниците, тънещи в беззаконие”. Според арабския теолог от ХІV век Ибн Таймия, последните, включително християните, нямат законно право да притежават имот и земя, нямат дори право на живот, защото права имат единствено на правоверните мюсюлмани. Смята се, че “неверниците” притежават въпросните блага само временно, докато Ислямът не стане достатъчно силен за да наложи Шариата навсякъде по света. Впрочем, показателно е, че Ибн Таймия е особено почитан и днес от сектата на уахабитите, течение в Исляма, което доминира в Саудитска Арабия. Интересно, как ли се отнасят студентите във финансираните от Саудитите “ислямски центрове” в Западна Европа и САЩ, задължително изучаващи “трудовете” на този и подобни “теолози”, към своите съграждани християни?
Проследявайки дългата история на ислямския натиск срещу християнския свят, трябва да признаем, че последният неведнъж се е оказвал на ръба на пълното си унищожение. В края на краищата между Поатие, където през 732 Карл Мартел спира арабското нашествие, и Виена, където през 1683 турците са разгромени от Ян Собески, разстоянието по права линия е само 700 км.! От ХVІІ век нататък неоспоримото технологично и военно превъзходство на европейците като че ли окончателно решава хилядолетния спор между Кръста и Полумесеца в полза на първия. През ХІХ век християнските народи на Балканите – единствената завоювана от Исляма територия, където мюсюлманите така и не успяват да станат мнозинство (както в Египет и Сирия) или тотално да унищожат иноверците (като в Магреб), отхвърлят игото на своите господари-мюсюлмани. След Първата световна война Европа получава значително военно и геополитическо предимство пред света на Исляма, но така и не съумява да се възползва от него. Внезапно постигнали онова, за което предшествениците им кръстоносци само са можели да мечтаят и поставяйки под свой контрол Ерусалим, Антиохия, Александрия и Константинопол, изтощените и деморализиравни западноевропейски правителства не правят и най-малкия опит за “ре-християнизация” на региона и само след няколко десетилетия го изоставят.

След Втората световна война, с установяването на формално “про-западни” правителства в много мюсюлмански държави, САЩ и европейските им съюзници окончателно възприеха идеята за съществуването на “добрия” Ислям. Нещо повече, помощта за “умерените” мюсюлмански режими (особено за онези, чиито страни разполагат със значителни петролни запаси) се превърна в ос на американската глобална политика. През един или друг период Египет, Саудитска Арабия, Йордания, Турция, Пакистан, Мароко, държавите от Залива, Босна, Нигерия, Индонезия и т.н. се подкрепяха от Вашингтон като бариери пред “фундаментализма” от ирански тип (впрочем, преди свалянето на шаха, Иран също бе сред любимците на Америка). На практика това означаваше, пренебрегване активността на радикалните ислямисти на територията на уж “умерените” мюсюлмански държави, игнориране подкрепата на Саудитска Арабия и Пакистан за режима на талибаните в Афганистан (макар че дори Иран осъди последните като “опасни фанатици”) или помощта на ислямските нации за зле прикрития фундаменталистки режим в Сараево и за албанските ислямисти в Косово и Македония. В района на Кавказ пък, американските симпатии твърде бързо се прехвърлиха от бедната и християнска Армения към богатия на петрол ислямски Азербайджан.

С горчивина следва да отбележим, че през последните години американският елит ставаше все по-промюсюлмански настроен. В същото време сред западноевропейците и американците растеше антипатията към източноевропейските им “братовчеди”, преживели ужаса на пряката конфронтация с Исляма, а след това и комунистическата тирания, и отчаяно опитващи се да избегнат повторението на горчивия си исторически опит.

Очевидните предубеждения спрямо православните нации, съществуващи на Запад, които спокойно бихме могли да формулираме като

“Православофобия”

се дължат не толкова на антипатията към Православието като религиозно течение, а по-скоро на отхвърляне специфичния манталитет на граничещи с Исляма нации, който православните европейци са си изградили с течение на вековете. Стремежът на тези народи да избягнат както ислямизацията, така и “уестърнизацията”, съхранявайки своята самобитност, допълнително влошават отношението на Запада към тях. Всъщност това отношение днес поразително напомня онова, което Западът демонстрира към умиращата Византийска империя, България и Сърбия в драматичните години на османското нашествие на Балканите. И днес, както и тогава на православния Изток се заявява безапелационно, че трябва да приеме западната опека в политическата, социална, морална и икономическа сфери или отново ще бъде “оставен на вълците”. На практика, Западът дори помага на въпросните “вълци”.

Неморалността и глупостта на подобно поведение са очевидни. Възможно е източните и западните християни никога да не се споразумеят по въпросите на религиозната доктрина; възможно е Изтокът да държи да запази специфичното си културно и религиозно наследство. Каквото и да стане, следва да сме наясно, че оцеляването на Православната християнска цивилизация на Изток е не по-малко важна за сигурността на Запада, отколкото за тази на самите православни и, че в едно по-отдалечено бъдеще съдбата на Запада ще зависи от това. Ние обаче все още не можем да го осъзнаем и най-доброто доказателство е гората от минарета, израстнала в европейските и американски градове.

Възможно е някои на Запад да виждат в потока мюсюлмански имигранти добра възможност за обръщането им в християнската вяра и освобождаването им от онази жестока система, в която са имали нещастието да се родят и чиито най-големи жертви всъщност са. Истината обаче е, че изправен пред мощната вълна на мюсюлманската емиграция, Западът бе обречен да открие (много по-скоро отколкото ни се струва, имайки предвид резкият спад на раждаемостта в Европа и Северна Америка), че е дошъл часът на прекия му сблъсък с яростта на Исляма, същият онзи сблъсък, който от столетия насам е въпрос на физическо оцеляване за християните от Изтока. И в този смисъл ужасните атентати в Ню Йорк и Вашингтон са просто първите лястовици на очертаващият се Апокалипсис.

Активен
За Бог и България

Гошко

 • Герой
 • ****
 • Популярност: 570
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4506
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #1 -: 27 Март 2010, 20:08:51 »Един сериозен сайт...

http://www.jihadwatch.org/
Активен
Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители:
по плодовете им ще ги познаете.
  (Матея 7:15-16)

Amenhotep

 • Шампион
 • *****
 • Популярност: 17
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 17600
 • Доброму добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Клипчета

BIG BROTHER

 • Гост
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #3 -: 27 Март 2010, 20:08:06 »

Карикатуристът на Мохамед се крие в бункер.4 млн.долара на година отиват за охраната му.Датския карикатурист Курт Вестергор който през 2005-2006 година взриви мюсюлманския свят с шаржовете си за пророка Мохамед е охраняван като президент.Той живее в бункер и е под строго наблюдение.Службата за безопасност и Министерството на правосъдието му гарантират денонощна охрана за 4 млн.долара на година.Сумата покрива труда на 30 агенти.Домът на карикатуриста в град Орхус е снабден със специални видеокамери сигнализация и бронирана стая.На художника вече му се наложи да се укрие в нея през януари когато бе нападнат от вмъкнал се в дома му въоръжен ислямист....Полиция та не можа да спре бесен сомалиец който нахлува през един от прозорците на къщата.Той напада карикатуриста крещейки" мъст и кръв".74-годишния скандинавец се втурва към банята заедно с петгодишната си внучка.След това я зарязва и влиза в бронираната стая направена специално за подобни случаи.Там той натиска паникбутона за да предупреди полицията...

"Миговете които изживях при последното нападение бяха ужасни.Той крещеше:ние искаме отмъщение!"-спомня си днес карикатуристът който в стреса си забравя да вземе със себе си внучката си в бронираната стая."Нямаше да мога да живея ако се беше случило нещо с нея".

от "168 часа"
Активен

четника

 • Шампион
 • *****
 • Популярност: -300
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 10060
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #4 -: 27 Март 2010, 21:09:46 »

Джеймс Джатрас опровергает информацию о своей принадлежности к старостильникам

18.03.2010 00:41  Версия для печати 
Москва, 18 марта, Благовест-инфо. Американский политолог и юрист, активно выступающий в защиту сербского присутствия в Косово, опроверг информацию о том, что он является «раскольником-старостильником».

Джеймс Джордж Джатрас, американец греческого происхождения, разослал в редакции ряда СМИ – в том числе «Благовест-инфо» - письмо, в котором заявил, что появившиеся ранее в прессе сведения о его принадлежности к одной из «старостильнических» общин не соответствуют действительности.

Джатрас пишет, что информация о его принадлежности к схизматикам была распространена греческим агентством Romfea со ссылкой на информационную службу Сербской Православной Церкви. Впрочем, добавляет автор письма, вскоре после его протеста греческие и сербские ресурсы эту информацию сняли.

По свидетельству Джатраса, он в течение тридцати лет является активным прихожанином прихода св. Екатерины в северной Виргинии, входящего в Американскую архиепископию Константинопольског о патриархата. По личному мнению Джатраса, «старый», юлианский стиль в большей степени соответствует преданию Православной Церкви, нежели «новый», однако, несмотря на это, он всегда оставался членом «новостильной» общины и не предпринимал никаких попыток ухода в раскол из-за календарных вопросов.

Автор письма считает, что его обвинения в принадлежности к схизматикам являются частью кампании, направленной против епископа Рашско-Призренского Артемия, недавно отстраненного от управления православной епархией в Косово.

Дж. Дж. Джатрас в течение 17-ти лет с 1985 являлся аналитиком Сенатского комитета республиканской партии по вопросам политики. Покинув этот пост, он ушел в юридическую компанию «Venable», которая, по данным СМИ, принимала участие в лоббировании сербских интересов в Косово. Позже занял пост заместителя директора Американского института в Украине.

Активен
ВЕЧНА СЛАВА!!!

Morituri

 • Герой
 • ****
 • Популярност: 79
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4814
 • Alea jacta est
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #5 -: 27 Март 2010, 22:10:44 »

Цитат
        Джеймс Джордж Джатрас
       

Какъв е тоя?
Името му западняшко,а пък изненадващо добре е схванал и обяснил нещата.
Активен
"Show me just what Muhammad brought that was new and there you will find things only evil and inhuman, such as his command to spread by the sword the faith he preached."

четника

 • Шампион
 • *****
 • Популярност: -300
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 10060
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #6 -: 27 Март 2010, 22:10:03 »

Цитат
        Джеймс Джордж Джатрас
       

Какъв е тоя?
Името му западняшко,а пък изненадващо добре е схванал и обяснил нещата.
Схванал е,защото е от гръцки произход и убеден православен.
Активен
ВЕЧНА СЛАВА!!!

Hatshepsut

 • Герой
 • ****
 • Популярност: 413
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2728
 • Дълг и чест
  • Български Националисти
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #7 -: 28 Март 2010, 06:06:15 »

Разликата между лошите и добрите мюсюлмани е като между вълците и вълците в овчи кожи.
Активен

svetozar

 • Гост
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #8 -: 28 Март 2010, 10:10:16 »

Разликата между лошите и добрите мюсюлмани е като между вълците и вълците в овчи кожи.


+ 1
Активен

Терес

 • Гост
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #9 -: 28 Март 2010, 11:11:00 »Един сериозен сайт...

http://www.jihadwatch.org/
Не громи световният жид, значи не е сериозен ...
Активен

Amenhotep

 • Шампион
 • *****
 • Популярност: 17
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 17600
 • Доброму добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Клипчета
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #10 -: 28 Март 2010, 15:03:35 »

Ислямският фундаментализъм заплашва да дестабилизира Балканите

Саудитска Арабия налива милиони в ислямски групи на Балканите, за да сеят омраза на Запад и да набират бойци за свещената война в Афганистан, пише "Сънди таймс"


/Молитва в джамията Султан Мурат II в Скопие/

Саудитска Арабия налива стотици милиони британски лири в ислямски групи на Балканите, за да сеят омраза на Запад и да набират бойци за свещената война в Афганистан, пише лондонският вестник "Сънди таймс" (timesonline.co.uk).

Според източници от Македония ислямският фундаментализъм заплашва да дестабилизира Балканите.

Групировки от строги последователи на уахабизма и на салафизма, финансирани от саудитски организации, сблъскват убежденията си на Балканите с умерените мюсюлмански общности.

Фундаменталистите са финансирали строителство на редица джамии и общински центрове. Някои от тях връчват и на ръка суми, равняващи се на по 225 британски лири, на своите последователи на Балканите.

Правителствени източници в традиционно светската Република Македония казват, че държат под наблюдение 50 кандидати да се включат като доброволци в свещенната война в Афганистан.

Македонски представители разследват също така и известен брой ислямски баготворителни организации, някои от които от Саудитска Арабия, които действат на Балканите и за които има подозрения, че разпространяват екстремизма и перат пари на терористични групи.

След разследваните благотворителни организации е Международната ислямска организация за подпомагане, която е от Саудитска Арабия и е в черния списък на ООН на организациите, подкрепящи тероризма.

"Сънди таймс" цитира Сюлейман Рексхепи, лидер на ислямската общност в Македония, според когото, множество джамии на Балканите са превзети от радикални групи.

Четири джамии в центъра на Скопие не са вече под контрола на официалните ислямски власти на Македония. В някои от тези джамии последователите на исляма могат да чуят твърдения, че, като е пратила 200 военни в Ирак и Афганистан, Македония подкрепя кръстоносния поход на САЩ и Великобритания срещу исляма.

Рексхепи, който е 35-годишен шофьор на такси от Скопие, разказва, че е престанал да ходи в джамията си в Скопие, откакто тя е попаднала в ръцете на екстремисти, които твърдели, че трусът в Хаити от 12 януари е божие наказание за Запада заради войните, които води в Афганистан и Ирак.

Amenhotep

 • Шампион
 • *****
 • Популярност: 17
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 17600
 • Доброму добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Клипчета
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #11 -: 28 Март 2010, 17:05:03 »

Убийството, което спаси България от съдбата на Босна и Афганистан

24 ноември, 1989 година. Както всеки петък, йорданецът от палестински произход Абдула е станал рано, закусил е леко и пушейки спокойно своята цигара е изчакал двамата си сина - Ибрахим и Мохамед да се приготвят за петъчната молитва.Въпреки, че са широко разпространени в мюсюлманския свят, имената на тези две момчета издават специалния им произход. Всички мъжки имена в исляма водят началото си от два корена - „хмд”(от името на пророка Мохаммад) и „абд” (от Абдуаллах, в превод Роб на Бога). Ибрахим и Мохамед носят и двата корена, което означава, че баща им е силно религиозен човек.


- По-бързо! Днес е свят ден! - гърми гласа на иначе дребничкия мъж.

Очуканият бус „Тойота”, с който Азам превозва портокали през делничните дни запалва от третия път. От касетофона зазвучават натрапчиви религиозни напеви и рецитирания на корана, които не са смущавани от никакви разговори. В автомобила цари гробно мълчание, което е в пълен синхрон с празния път, който води до Пешавар.

В милионния пакистански град нищо не подсказва, че това ще бъде последната разходка на крайно религиозния баща и неговите двама сина с библейски имена до красивата джамия. На около два километра от къщата на Азам, се чува леко прищракване. Касетофонът спира. 20 килограма тротил избухват с толкова страшна сила, че буквално разчленяват телата на пътниците, превръщайки ги просто в малки грозни кървави късове от обгорена плът. На платното зейва яма с размери два на три метра.

Не след дълго, по информационните агенции в света се появяват кратки и незначителни съобщения за смъртта на арабски екстремист в Пакистан. За световното муджахидинско движение обаче тази новина идва като божий бич. Фанатиците изпадат паника. Ударът на тайните служби на СССР е свиреп.

Абдула Азам е мъртъв! Учителят е убит!, повтарят през сълзи неговите студенти от университета в Риад сред които и неизвестния никому саудитец Осама Бен Ладен.

За България тази смърт е добра новина. Българското разузнаване може да си отдъхне. Един много опасен човек е вън от играта и ще престане да насъсква фанатиците срещу България. Този терорист-интелектуалец е истинският идеолог на световния джихад и духовен баща на сочения за терорист номер едно в света днес - Осама.

Харизматичността на Азам се крие в писателския му талант, благодарение на който семето на крайните му и безумни идеи покълва в съзнанието на младите пакистанци, афганистанци, палестинци, йорданци изключително успешно.

Неговите притчи са били изумителни: афганистанци, които са били подкрепяни в битките с руснаците от ангели, възседнали коне, птици, които са носели бомби, за да помогнат в унищожаването на вражеските самолети и всякакви митологични същества, които са опиянявали неграмотните младежи до такава степен, че Абдула бързо се е прочул сред ислямистите.

В зенита на своята кариера, когато Азам вече е символ на джихада, неочаквано той обръща поглед към България, където „Възродителния процес” е в разгара си. Българските турци вече са със сменени имена, а десетки хиляди от тях са принудени да напуснат домовете си и да се изселят в Турция. Тук, Азам вижда прекрасна възможност за създаване на муджахидинско движение. И скоро започва да действа.
На това мнение е и един големите изследователи на ислямския фундаментализъм по света - професор Владимир Чуков. Много пъти с него сме обсъждали личността на Абдула Азам. Дори скоро, професорът, ще издаде книга, в която ще изложи втрещяващи детайли за ислямистите и техния начин на мислене. Това, което аз знам обаче е, че през 1989 година, България е била на крачка оттова да се превърне във втори Афганистан или Босна.

С изумителна страст и крайна предубеденост, Азам, започва да пише за Родопите и смолянския регион, където мюсюлманите според него са потъпквани и унижавани. Според проф. Чуков, той се позовава на информация от някой си Рахим Мумнат, който успява да избяга от България в Турция, за да не си смени името.

Ислямистът стига до там, че нарича самите българи „турци” и отрича съществуването ни като народ. Той твърди, че 30 години след превземането на Одрин през юли 1692 г. османските войски налагат цялата власт над България. Новоосвободената през 1879 г. българска държава е пресъздадена като машина за репресии срещу мюсюлманите, които живеели с векове по тези земи. В този момент, тези негови разсъждения достигат до известните днес терористи, сред които и Бен Ладен и Айман аз Зауахири.

Фаталната грешка на Азам е, че издава фатва, в която проклина руснаците за агресията им срещу Афганистан и открито започва да подклажда съпротивата на афганците. Това му коства и живота.

Вероятно, Азам е бил убит от съветските служби, но някои смятат, че зад атентата срещу него седи ЦРУ или дори ученикът му Бен Ладен, които е искал цялата власт в Ал Кайда. За нас е важно, че който и да е убиецът, неволно е пресякъл още в зародиш създаването на нещо много страшно в нашата страна.

Наскоро, българското разузнаване обяви, че е възможно в страната да се заражда и действа радикално движение. Това трябва да подейства като червена лампа за всички служби, защото споменът за Абдула Азам в момента е по-силен от всякога. Всички ислямистки сайтове бъкат с цитати от неговите книги и размисли за джихада. Освен това в Йордания, с пълна сила, действа терористична групировка „Бригадите на Абдула Азам”, която периодично извършва кървави атентати в памет на идеологията на своя баща.

HARPH

 • Герой
 • ****
 • Популярност: -8
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3748
 • Etiamsi omnes - ego non !
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #12 -: 29 Март 2010, 00:12:53 »


На мен лично, ми е забавен Юзърнейма в своите несекващи усилия да сее
смут и интриги в религиозната сфера, която той, кой знае защо, счита за
уязвимо място за хората подкрепящи Атака в тези дни.


Ще ми се, да припомня за онези, които биха се поддали на този вид провокации,
че вътрешно църковното противоборство в Православието, не е от вчера, а от
много, много отдавна. То винаги, непрестанно и умно, подчертавам умно е било
подхранвано от жида или Стаеното зло, присъстващо в селището на Босфора,
още преди възникването на Втория Рим (Византия).


За любителите на църковната история, може би няма да е излишно, да се припомни,
че в един определен момент на върховна опастност Византийското православие,
писмено декларира отказ от всичко онова служило векове, като причина за разделението
на Католицизма и Православието, срещу помощ от Запад да се отрази напора на
Османския ислямизъм (продукт на финансиране и напътствия от жида).
Но помощ не идва (Защо ли?!) и Православието е погълнато от настъпващия Ислям.
И Исляма съхранява цялоста на Православието.
Къта си го, капсулира го, съхранява го и т.н. за по-добри дни и като помощ за фиска.
А фиска е в ръцете на ... познайте кой - на жидовете.

Какво от приказките днес, може да се приема сериозно, когато се изпуска от анализа именно
този факт на съжителство на Босфора на Православието, Исляма и Юдаизма???


Фараоне, защо не допуснеш, че 20-те кила тротил са сложени от друг.
Не от руснаците.
Защо не от нашите военни разузнавачи. Просто питам. Незнам!

Дали не е защото съдиш за българското военно разузнаване по делата на настанилите се
днес и доволстващи в него гошковци?!!!

Активен
Да повдигнем духа, за да се отвори място за Истината

crusader

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: 243
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1841
 • антикомунистъ
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #13 -: 04 Април 2010, 14:02:36 »


На мен лично, ми е забавен Юзърнейма в своите несекващи усилия да сее
смут и интриги в религиозната сфера, която той, кой знае защо, счита за
уязвимо място за хората подкрепящи Атака в тези дни.


Ще ми се, да припомня за онези, които биха се поддали на този вид провокации,
че вътрешно църковното противоборство в Православието, не е от вчера, а от
много, много отдавна. То винаги, непрестанно и умно, подчертавам умно е било
подхранвано от жида или Стаеното зло, присъстващо в селището на Босфора,
още преди възникването на Втория Рим (Византия).


За любителите на църковната история, може би няма да е излишно, да се припомни,
че в един определен момент на върховна опастност Византийското православие,
писмено декларира отказ от всичко онова служило векове, като причина за разделението
на Католицизма и Православието, срещу помощ от Запад да се отрази напора на
Османския ислямизъм (продукт на финансиране и напътствия от жида).
Но помощ не идва (Защо ли?!) и Православието е погълнато от настъпващия Ислям.
И Исляма съхранява цялоста на Православието.
Къта си го, капсулира го, съхранява го и т.н. за по-добри дни и като помощ за фиска.
А фиска е в ръцете на ... познайте кой - на жидовете.

Какво от приказките днес, може да се приема сериозно, когато се изпуска от анализа именно
този факт на съжителство на Босфора на Православието, Исляма и Юдаизма???


Фараоне, защо не допуснеш, че 20-те кила тротил са сложени от друг.
Не от руснаците.
Защо не от нашите военни разузнавачи. Просто питам. Незнам!

Дали не е защото съдиш за българското военно разузнаване по делата на настанилите се
днес и доволстващи в него гошковци?!!!


На мен ми е без крайно безразлично какво ти е интересно и какво не,макар че видно от безкрайните ти безсмислени, лишени от здрав разум,логика и истина постове,да е ясно,че се интересуваш главно от глупости.Но така е-всеки според способностите си и съобразно същността си.
Само че държа да обосновеш твърденията си че аз "сея смут","интриги" по отношение на религията .Не считам,че излагането, от моя страна, на една статия,като тази,която има много здрав смисъл и истина е опит за "сеене на смут" и "интриги".Виж ,твоите безкрайни лъжи, по отношение на религията,увъртания и абсолютни глупости са неприкрит опит за заблуда и манипулация ,друг е въпроса,до колко номерата ти минават,другарю комунистически лъжец.
И така.С какво аз манипулирам?С какво "сея смут и интриги"?
Апропо, сигурен съм,че с нищо не можеш да обосновеш и докажеш празните си думи,които са една абсолютна клевета по мой адрес-
най-много да избълваш поредната си порция словесна плява.

П.С.От ясно по-ясно е кое те е подразнило,че се казва какво представлява исляма,а ти, като правоверен комунист,няма как да допуснеш това,нали.
Активен
За Бог и България

BIG BROTHER

 • Гост
Re: Ислямът, религията на терора
« Отговор #14 -: 04 Април 2010, 20:08:23 »


На мен лично, ми е забавен Юзърнейма в своите несекващи усилия да сее
смут и интриги в религиозната сфера, която той, кой знае защо, счита за
уязвимо място за хората подкрепящи Атака в тези дни.


Ще ми се, да припомня за онези, които биха се поддали на този вид провокации,
че вътрешно църковното противоборство в Православието, не е от вчера, а от
много, много отдавна. То винаги, непрестанно и умно, подчертавам умно е било
подхранвано от жида или Стаеното зло, присъстващо в селището на Босфора,
още преди възникването на Втория Рим (Византия).


За любителите на църковната история, може би няма да е излишно, да се припомни,
че в един определен момент на върховна опастност Византийското православие,
писмено декларира отказ от всичко онова служило векове, като причина за разделението
на Католицизма и Православието, срещу помощ от Запад да се отрази напора на
Османския ислямизъм (продукт на финансиране и напътствия от жида).
Но помощ не идва (Защо ли?!) и Православието е погълнато от настъпващия Ислям.
И Исляма съхранява цялоста на Православието.
Къта си го, капсулира го, съхранява го и т.н. за по-добри дни и като помощ за фиска.
А фиска е в ръцете на ... познайте кой - на жидовете.

Какво от приказките днес, може да се приема сериозно, когато се изпуска от анализа именно
този факт на съжителство на Босфора на Православието, Исляма и Юдаизма???


Фараоне, защо не допуснеш, че 20-те кила тротил са сложени от друг.
Не от руснаците.
Защо не от нашите военни разузнавачи. Просто питам. Незнам!

Дали не е защото съдиш за българското военно разузнаване по делата на настанилите се
днес и доволстващи в него гошковци?!!!


На мен ми е без крайно безразлично какво ти е интересно и какво не,макар че видно от безкрайните ти безсмислени, лишени от здрав разум,логика и истина постове,да е ясно,че се интересуваш главно от глупости.Но така е-всеки според способностите си и съобразно същността си.
Само че държа да обосновеш твърденията си че аз "сея смут","интриги" по отношение на религията .Не считам,че излагането, от моя страна, на една статия,като тази,която има много здрав смисъл и истина е опит за "сеене на смут" и "интриги".Виж ,твоите безкрайни лъжи, по отношение на религията,увъртания и абсолютни глупости са неприкрит опит за заблуда и манипулация ,друг е въпроса,до колко номерата ти минават,другарю комунистически лъжец.
И така.С какво аз манипулирам?С какво "сея смут и интриги"?
Апропо, сигурен съм,че с нищо не можеш да обосновеш и докажеш празните си думи,които са една абсолютна клевета по мой адрес-
най-много да избълваш поредната си порция словесна плява.

П.С.От ясно по-ясно е кое те е подразнило,че се казва какво представлява исляма,а ти, като правоверен комунист,няма как да допуснеш това,нали.

Само че става дума за USERNAME Юзърнейма който" сее смут" а не за Крусейдър...
Активен
 


SMF 2.0.6 | SMF © 2011, Simple Machines
Никоя част от този сайт не може да бъде копирана или репродуцирана, освен след писмено съгласие от страна на АТАКА © 2006 - Всички права запазени.