Вестник АТАКА

27 Април 2017, 19:07:55
Добре дошъл/дошла, %1$s. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Радио Атака

Автор Тема: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.  (Прочетена 6090 пъти)

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552

Може ли националистически форум без сериозна тема за Ботев или Левски ? За Левски има, има и за Ботев но е заключена и не мога да я отключа, а сега пускам и за Ботев.  Нека всеки сам за себе си прецени какво и що е Ботев .
     Започвам темата с уточнението че не харесвам Ботев и няма да съм ласкав към него.Ето още нещо от Ботев. То е послужило да се обяви 2 юни за чисто комунистически празник. А всъщност това трябва де е празник или по-скоро дата на която Всички българи да честват Всички загинали за свободата на народа ни!

Символ-верую на българската комуна!
Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро.
И в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство.
И в светия животворящ дух на разума, укрепляющ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция.
И в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти.
Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.
Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят.
Галац, 20 април 1871 г.
Хр. Ботйов
Това за незнаещите е написано на основата на "Символа на вярата"
Аз лично съм шокиран за вас не знам.
« Последна редакция: 23 Юни 2014, 19:07:08 от Haidut »
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена "великият" Христо Ботев.
« Отговор #1 -: 23 Юни 2014, 19:07:13 »

Re: Тема за Хр. Ботев.

« Отговор #6 -: 27 Февруари 2013, 18:06:14 »

Христо Ботев е роден на 25 декември 1847 г. (нов стил — 6 януари 1848 г.) в гр. Калофер в семейството на даскал Ботьо Петков и Иванка Ботева.

Първоначално (1854–1858) учи в Карлово, където е учител Ботьо Петков, а по-късно се завръща в Калофер, продължава учението си под ръководството на своя баща и през 1863 г. завършва калоферското училище. През октомври същата година заминава за Русия и се записва като частен ученик във Втора Одеска Гимназия, от която е изключен през 1865 г. заради свободолюбивите си идеи, и защото е престанал да посещава учебните занятия.

В 1866 г. живее в Одеса при поляци революционери. Записва се за студент в Одеския университет.

Известно време е учител в бесарабското село Задунаевка.

През 1867 г. се завръща в Калофер и замества болния си баща в училище.

1867 г., 11 май - На празника на Кирил и Методий произнася слово, с което открито призовава към борба срещу чорбаджии и турци и малко по-късно окончателно напуска Калофер - завинаги..
По това време, във вестник „Гайда“, редактиран от П. Р. Славейков, е публикувано първото стихотворение на Хр. Ботев — „Майце си“.

От октомври 1867 г. живее в Румъния. Работи в Браила като словослагател при Димитър Паничков, където се печата в. „Дунавска зора“. Участва в театрални представления. През следващите години се мести от град на град, известно време живее заедно с Васил Левски.
През 1872 г. е арестуван за конспиративна революционна дейност и е изпратен във Фокшанския затвор, но бива освободен, вследствие от застъпничеството на В. Левски и Л. Каравелов.
Започва работа като печатар при Каравелов, а по късно - като сътрудник и съредактор на революционния орган. Това е началото на активната му дейност като журналист и под негова редакция започва да излиза новия орган на революционната партия — в. „Знаме“.

След смъртта на Васил Левски (1873 г.) отношенията му с Л. Каравелов, който се отдръпва от революционните идеи, секват, а самият Ботев оглавява българската революционна емиграция.

През 1875 г. съвместно със Стефан Стамболов издава стихосбирката „Песни и стихотворения“.

Май 1876 г. — вследствие от новината за Априлското въстание, Ботев започва дейност за организиране на чета и става нейн войвода.
От Гюргево се качва с част от четата на кораба „Радецки“ и на 17 май заставят капитана да спре на българския бряг - при Козлодуй.

Четата не среща подкрепата на българите, води тежки сражения в Балкана, в едно от които Ботев е убит...

1876 г., 18 май - Първата среща на четата с турски войски в местността Милин камък.

На 20 май 1876 г. е последният тежък бой — привечер, след сражението, куршум пронизва Ботев. Това се случва в подножието на вр. Камарата във Врачанския балкан.

Поет, публицист, журналист, преводач, литературен критик, революционер и мислител, Христо Ботев се превръща в икона за българите, в национален символ. Автор е само на 20 стихотворения, но поезията му дава облика на българската литература и до днес, а цялото му творческо наследство предлага една радикална версия на българската национална философия.
-------------

Официалният сайт за Христо Ботев

http://www.hristobotev.com/
----
Статия от Людмил Стоянов

http://liternet.bg/publish5/lstoianov/hbotev.htm
---

Още един сайт за Хр. Ботев

http://liternet.bg/publish5/hbotev/
Взето от форуми БРЗО.
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #2 -: 23 Юни 2014, 19:07:34 »

Ботев определено не е имал никакъв опит, като воевода , военен командир или хайдутин и четник. Въпреки това е отказал да сдаде командването на четата, на доста по опитните в нея. Това е една от причините да не го харесвам.
Жандармерист-Колкото и да няма опит Ботев има достатъчно акъл да се подсигури с подготвени хора, сред които и двама офицери. Виж тук http://forum.boinaslava.net/showthre...l=1#post284876. Освен това той не взема еднолично решенията и когато се касае до тактически въпроси се доверява на отдельонните си командири.
Признавам че относно това си промених мнението. Колегата имаше право.
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #3 -: 23 Юни 2014, 20:08:57 »

Няма категорични сведения как загива Ботев! Очевидците като Обретенов са меко казано доста уклончиви по този въпрос! Факта, че дори не знаем къде е погребан(ако изобщо някой си е направил труда) е повод за всякакви догадки, спекулации по въпроса! Аз лично се съмнявам в тезата за случайния куршум... Нямаме доказателства но, не бих се учудил ако за гибелта на Ботев са виновни четниците му! Не трябва да се изключва и вероятно самоубийство на този голям патриот съсипан от бездушието и всекидневните предателства които съпътстват пътя на четата. Ботев е бил преди всичко идеалист , силно емоционалена не прагматик като Левски на него не може да не му е повлияла в негативен план липсата на подкрепа в страната! Така или иначе въпроса е открит... Набива се на очи колко много достойни чада на България нямат гроб на който ние (не)благодсарните им потомци да запалим свещ, дали е случайно - не знам!
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #4 -: 23 Юни 2014, 20:08:12 »

По темата.
Всъщност семейството на Ботев е било заможно докато баща му е жив. Но Ботйо Петков почива сравнително рано и майката среща материални трудности. За това свидетелства кореспонденцията на братя Ев. и Хр. Георгиеви, в която се предлага да се отпусне парична помощ на семейството на Ботьо Петков. От историческа гледна точка, Ботьо Петков е с далеч по-сериозен реален принос за българското възраждане от сина си. Хр. Ботев става култова фигура след освобождението, заради отчаяния героизъм на подвига си и вдъхновената си поезия.

Тезата, която застъпвам е, че издигнатата семейна среда и контакта с високия български елит в много голяма степен предопределя съдбата на революцонери като Ботев. Богатите и успели в онова време кръгове - чорбаджии, търговци, висше духовенство, богата емиграция, просветна интелигенция имат самочувствие, материален статус и влияние в обществото и тъкмо те са хората, които имат размах да формулират политическите ни стремежи.Тъкмо повлиян от духа на тази родова среда Ботев, а и мн. други, добиват дързостта да мечтаят за свобода и независомост и посвещават живота си на тази висока цел. Трябва да споменем и факта, че Ботев се учи като частен ученик в Одеската гимназия с помощта на Найден Геров(който е зет на братя Георгиеви и съпруг на една от Ботевите братовчедки - Мария Хр. Пулиева).
Колкото до ругаенето на чорбаджийте и духовниците и увлечението по модната тогава Парижка комуна у Ботев, аз бих ги отдал по-скоро на естествения бунтарски дух на един младеж в началото на 20-те си години (нещо като антиглобализма на днешните пубери), отколкото на цялостно изграден светоглед - въпреки буйната си брада, Христо Ботев пише "На прощаване" когато е едва 20-годишен! Във всеки случай, Христо Ботев има социалното положение и самочувствието да си позволи "лукса" да хули чорбаджийте и владиците.
Мнението е от форум БРЗО.
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #5 -: 23 Юни 2014, 20:08:30 »

Официалното становище на музея на Хр. Ботев в Калофер е, че той е ударен с куршум не в челото, както го пише Вазов, не в слабините, както смятат други, а в гърдите. При удара е засегнат нерв, който не се сещам как се казваше, но резултата е, че войводата в смърта си се изпуска, изпразва и пр. Този ефект се наблюдава и при обесването със същите нелицеприятни изпускания!
Вероятно Вазов го знае и затова воден от патриотични подбуди, премества удара в челото, за да подсили геройския ореол около войводата.
След Освобождението се разпространяват най-различни теории за смърта му във всички крайности. Че бил убит от своите защото не давал да се изтеглят към Сърбия, че се скарал с щаба, и че Никола Обретенов го издебнал и гръмнал в гърба и пр. Никола Обретенов всъщност най-много е обвиняван по политически и партизански пристрастия. След Освобождението той е активен привърженик на Стамболов и даже по едно време е Околийски управител на Русе. Като такъв присъства при раждането на престолонаследника Борис и е награден от княз Фердинанд с разни златни подаръци. Той е обвиняван, че е откраднал парите от касата на четата, на която е бил касиерин. И Ботев разбрал и му поискал сметка, пък този го гръмнал! Това лично на мен ми се струва много афиф работа, защото какви пари може да носи четата, като са нямали пари за да купят пушки и да се въоръжат!? По-горе четох, че носели оръжие за Врачански революционен окраг, но аз такова нещо не съм чувал! Може и да е вярно, но е малко вероятно.
Доколкото знам след пристигането в района на Враца, четата влиза във връзка с местния революционен комитет, който е трябвало да организира и повдигне въстанието. Обаче врачани нещо не им се умирало и се колебаели как да постъпят. Още повече, че вестите за погромите в Тракия вече се носят към тях.
Както се говори, парите, които имали събрани от населението на революционния окръг, пак по такива недоказани твърдения, откраднал Стефанаки Савов (Имаше доскоро един негов внук нео-демократ - даже беше народен представител и председател на НС) Те били цяла торба с наполеони и лири, защото с тях после той си купил бая ниви и парцели в центъра на Враца и другаде! Даже и това място дето е построен по-късно паметникът на Ботев - и то било негово!
Такива ми ти работи!
А Ботев наистина хабер си няма от военни работи! Затова поканва Никола Войновски - капитан от руската армия за военен командир. Войновски организира отбраната при последните сражения на четата на вр. Вола и Милин камък. Там според наши специалисти, той много-грамотно разполага четата по трите съседни върха, за да не може лесно да бъде обходена. Четата успешно се сражава до смърта на Ботев. Голяма част от четниците се измъкват и продължават своя поход -едни към родните си места, други към Тетевен. Там Войновски е предаден от един роднина на предателя на Бенковски и геройски загива заедно с Илия пандурина от Гложене, при р. Черни вит!
В сравнение с четите на Х. Димитър и Ст. Караджа, загубите тук са значително по-малко! Заловени са сравнително малък брой четници, малък е и броя на загиналите при сраженията и преследването им. Вероятно след Освобождението в четата са се "записали" някой мераклии (както имаше записани партизани за активни борци, излезли на 12 и 13 септември 1944 г.)!
Но такива навлеци винаги ги има в историята! Затова и все още не може да се установи точния брой на чентиците. Факт е, че са били около 200 души и няколко повече, няма да променят ситуацията!

Версията за куршум в слабините на Ботев чух за първи път преди години , от един български дипломат в една чужда държава (бях младеж тогава). Останах разбира се втрещен (всички знаем - ако Ботев бе с каска, а Левски с ботуши........). Въпросния дипломат (от нисък ранг), разпалено и убедено обясняваше, как Ботев е бил уцелен в т****а . Трябва да се знае че не се подигравам, нито с българите, нито с (пра)българите, камо ли с България или национални светини и герои! Като оставим пикантната подробност, първата мисъл която още тогава ми мина през ума е, че е много малко вероятно турски куршум да го прониже точно там. Това не е станало при водене на атака (къде е малко вероятно, но възможно), а при затишие, след края на битката. Версията турски снайперист (с всичката условност на термина) да го е уцелил точно там (без значение в т****, или корема също куца, много по-вероятно, ако е така да е било над линията на диафрагмата.
Т.е. всичко говори, че или е бил убит от четник (нарочно или неволно) или да се е самоубил (нарочно или неволно) или е улучен случайно от турски куршум.
Защо започнах поста си с горния цитат?
Не не се стремя да очерням нашите национални икони. Но трябва да разберем, че даже и те са били хора, а не богове. И, че те са имали моменти на слабост, което въобще не ги принизява, напротив, прави ги по-близки до нас обикновените хора.
Въпросът кой уби Ботев винаги ще стои! Според някои това даже е Никола Обретенов. Даже така да е! Даже и Ботев сам да е посегнал на живота си! Какво от това, макар че този вариант никак не ми харесва ?
Технически погледнато рейда на Радецки и похода на Ботевата чета не върши нищо съществено.
Технически погледнато Априлското Възстание е зле подготвено, обречено на неуспех още от началото.
Технически погледнато, даже Левски да е бил жив и той да е оглавил Въсстанието през 1876-та резултата е щял да бъде подобен.
И накрая статистически погледнато от такива акции е мряло българско население и то много.
Но без такива акции (думата е слаба, но в момента нямам по-добра), може би нямаше да има българско население?
Имах друго предвид, като почнах да пиша, защото аз не съм най-големия апологет на Ботев, като лидер (военен командир той никога не е бил), но като поет е ВЕЛИК! А всяка страна има нужда от поети - те вдъхновяват командирите. Те са по-важни от командирите! Ясно е, че когато идеалиста Ботев се е сблъскал с грубата реалност по българските земи след краха на Априлското въсстание - няма подкрепа, няма чети, плана е тотално компрометиран (термина сегашен), абе даже ятаци няма, той да падне бързо духом и да пожелае съхраняване на хората и бърза евакуация към Сърбия, а сега дали е убит заради това или се е самоубил, защото предложението не се е приело е друг въпрос.
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #6 -: 23 Юни 2014, 20:08:23 »Re: Тема за Хр. Ботев.

« Отговор #30 -: 12 Април 2013, 18:06:11 »
Последното сражение, преди смъртта на Ботев, е в района на връх Околчица.
"Авангардът, начело с Войновски, заема гребена на Камарата с фронт на север и запад. Останалите, сред които са Ботев и щаба, се съсредоточават на вр. Купена и Околчица. Редовна турска армия от около два табора под командването на Хасан Хейри бей атакува левия фланг на отбраната, а срещу останалата част от четата позиции заемат башибозуците. Нападението е отбито със стрелкови огън, след което турците решават да обходят и изолират отделните позиции на четниците. Никола Войновски, отгатнал замисъла на противника, парира този опит, а башибозушката атака срещу Купена е отхвърлена с контраатака. За да не бъде изолиран и обкръжен, Войновски в крайна сметка изтегля авангарда от първоначалните му позиции и заема кръгова отбрана на Купена. Постепенно цялата чета се концентрира около вр. Купена, вр. Околчица и падината между тях. Боят продължава до свечеряване, когато огънят отслабва, турските войски се оттеглят, а прежаднелите четници се втурват да утолят жаждата си. Точно по това време, вечерта на 20 май 1876 г. (стар стил), някъде в долината между Купена и Околчица, пада убит Христо Ботев. В началото на нощта за войвода е избран Никола Войновски и оттеглянето на четата към Балкана продължава. След като откриват обаче, че са обградени от всички страни и не могат да преминат р. Искър при с. Лютиброд, четниците се разделят на три групи. Вече доста разколебани, те дават последен отпор на преследващите ги башибозушки части и се разпръсват. От обръча обаче се измъкват само 15 човека, командвани от Войновски, които успяват да достигнат Троянския Балкан, където са разбити на 13 юни. Общо от четата загиват около 130 човека. Останалите живи са заловени и получават присъди."
_________________


Бележки относно въоръжението и бойната подготовка на Ботевата чета:1.около 30 пушки "Шаспо"-сравнително модерни за времето си,останалите са предимно капсулни;2.повечето четници нямат никакъв боен опит и донякъде това е причина за краткотрайността и неуспехите на четата,а не толкова некадърността на Ботев като воевода,които се е погрижил да осигури военно подготвени ръководители (не само Войновски-в четата има още един офицер,но в момента не си спомням името му,който след разгрома с брата на Левски Петър успява да се измъкне в Русия и загива в руско-японската война през 1904г.;освен тях има бивши легисти-Д.Икономов и Спас Соколов,както и хайдути и участници в предишни чети-Дишлията,Йордан Кършовски и др.).
Основна причина за ниската бойна подготовка на Ботевите четници в сравнение с четниците от 1868г. е нуждата от пазене на тайна,което не позволява да им бъде проведено някакво предварително обучение и това не може да бъде вменено като вина на Ботев,защото той трябвало да направи трудния избор дали да обучи хората си,рискувайки да демаскира подготовката,или да заложи на изненадата от внезапното дебаркиране.
--------------------------------------------------------
Във връзка с Ботев не може да не споменем и Таньо Стоянов - Таньо войвода. Един от основателите на Сливенския революционен комитет, определен от Левски за апостол из Ескиджумайско, Османпазарско, Котленско и др. Заловен и осъден на вечно заточение в Диарбекир, откъдето бяга през 1875 г. и отива в Браила. След като Гюргевския комитет взема решение за въстание той сам организира чета от 26 души, на които купува "белгийски шишанета с байонети", чанти, цървули и пр. Преминаването му е съгласувано с Ботев, по чийто съвет се насочва към Олтеница, където преминава на 16 срещу 17 май, а Ботев преминава на 17 май през деня при Козлодуй. Говори се за писмо- пълномощно от Ботев за вдигане на въстание в Сливенско, но то очевидно е изгубено.Четата води 3 сражения - при с. Ломци, при с. Светлен , при които успява да отблъсква потерите и да се измъква през нощта. При с. Априлово където на 27 май четата е разбита, Таньо войвода е убит. Съгледвачът му облечен в турски дрехи и говорещ- чисто турски Димитър Николов - хайдутин избягал от Русчушкият затвор е обесен, макар че въжето му се къса . Оцелелите четници са осъдени, но идва амнистия и ....са освободени. Някои стават опълченци и доживяват старините си в свободна България, като се занимават със занаяти или земеделие. Четата на Таньо войвода е носила съвсем малко пари в жълтици и сребро. Предателство между тях не е имало. Чувал съм, че Обретенов е пазил картата която Ботев, е носил в горния джоб на куртката си, пробита от куршум, от което излиза че Ботев е застрелян в гърдите, е не в гръб.Не знам защо непрекъснато и във всичко трябва да се търси предателство. Днес не можем да кажем нищо освен - бог да ги прости. Както има поход по пътя на Ботевата чета, така има и поход по пътя на четата на Таньо войвода. За мен двете чети и двамата войводи са едно цяло.
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #7 -: 24 Юни 2014, 17:05:56 »


Мишленце, пак се изказваш неподготвен.
2 юни се чества като ден на Ботев от началото на XX век - 1901 или 1902 година. Обявен е като ден за почит от правителството на Петко Каравелов, по идея на генерал Рачо Петров. Те комунисти ли са? Или ти си вдлъбнат? На първите чествания присъстват и някои от останалите живи ботеви четници.
За теб е нормално да не знаеш, че комунистите се опитват да си присвоят празника едва през 50-те години. Ама то само с щанги и копи-пейст не става, трябва и друго...
Самият Ботев става национален герой именно с помощта на масоните, сатанистите и комунистите, та нормално е и от тогава тези същите да са му направили празника. На практика точно в началото на 20- век масоните са вече пуснали отровните си пипала в страната. Тъпако земи да четеш и спри телевизията и киното.
И накрая какво каза ? каза едно голямо нищо - свиня ненормална.
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #8 -: 24 Юни 2014, 18:06:01 »

Едно мнение на леко лудият комунист, нихилист и окултист БРАНКО - Бисер Николов.
То мнението е като него: нередовно, ама е интересно да го има.
---------------------------------------------------------------------------------------------
На 1 юни (20 май стар стил) 1876 година е последният тежък бой — привечер след сражението куршум пронизва Ботев. Това се случва в подножието на връх Камарата в Стара планина.

Ето,точно на кончината трябва да се обърне внимание...
Това е официалната версия,която всеки я е учил в училище.Но още едно време,когато бях дете,съм чувал от баща си да казва,че "Ботев са го убили българи...заради парите които са носели"?! Не смятах,че говори сериозно.,не знам и от къде го  беше чул..кой му го е казал..а и не го разпитвах...по-точно приемах тези думи като някаква фантасмагория...вик ах,"да бе да...чак пък такива предатели не може да сме.Левски го предал българин...сега пък и Ботев го убил българин?!?Не е истина това?!?"...

Говореше се,че при последната битка на останалите четници,в Рашов дол,трима от тях се скрили в една от многото пещери там(срещу Черепишкия манастир).Много часове вървали в тази пещера...изход няма от тези лабиринти..докато по едно време видяли светлина,явно изход.Да,изход било наистина..но когато излезли,се оказали на другия бряг на Искъра?! По-важното е,че преди да излязат от дупката видяли в страни "стая" в която имало положени два скелета..с царски корони и много злато.Взели колкото могат да носят и излезли.Ето и тук се споменава за това;
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=425&aid=10012
или тук;
http://www.blitz.bg/news/article/111972


По-късно във времето вече бе започнало да се прокрадва наистина съмнение в мен,че може и така да е станало с Ботев,а това за царското съкровище от където уж били парите на тези тримата,е било измислено от тях за оправдание...след като са се замогнали "ненадейно"?!

Във вчерашното предаване,най-доброто предаване в българският ефир, "10-а по Рихтер",Валентин Фъртунов говори именно за Ботевата чета и за това , какво точно се е случило. Невероятно предаване...
За съжаление още не е качено в интернет,за да го копирам и сложа тук  ,. .ако някой не го е гледал да го види....но се надявам утре вече да е налично?!

А и това предаване е задължително да го гледа многоликия и много"никия" :D Димитр-мишков,който плюеше и говореше глупости за Ботев,а сега взе да се опитва да се измъква като плужек.
Защото там се казва истината за великия Христо Ботев.
И дано успее и да асимилира малко от тази истина....а ако не успее?!Е,няма да е голяма загуба за него...той и без това само играе ролята на българин.:D
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #9 -: 25 Юни 2014, 09:09:12 »


Последно: масоните ли са го издигнали за национален герой, комунистите ли или ти си леко вдлъбнат?
Последно земи и чети книги за конспирацията и връзките между: масони, комунисти, сатанисти , хомосексуалисти и т.н.
Абе мое ли да си толкова глупав а ? ИДИОТ !!!
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #10 -: 25 Юни 2014, 09:09:40 »


За Ботев; някои факти за смъртта на Ботев в книгата на Илия Луканов
http://bnt.bg/bg/news/view/102767/novi_fakti_za_smyrtta_na_botev_v_knigata_na_ilija_lukanov

http://www.bulblog.com/?p=4310
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #11 -: 25 Юни 2014, 09:09:51 »

Писмо до капитана и пътниците на парахода “Радецки”

“Господин капитан!

Господа пътници!

Имам чест да ви обявя, че в тоя параход се намират български въстаници, на които имам чест да бъда войвода.

С цената на нашия добитък и на нашите земеделски сечива, с цената на големи усилия и с пожертвуване на нашите блага, най-после с цената на всичко, що е най-скъпо на тоя свят (без знанието и въпреки преследванията на властите в страната, чийто неутралитет ние уважихме), ние си доставихме това, което ни беше необходимо, за да се притечем на помощ на нашите въстанали братя, които се сражават тъй храбро под българския лъв за свободата и независимостта на нашето скъпо Отечество — България.

Ние молим Господа пасажерите никак да не се безпокоят и да останат спокойни. Колкото за вас, Господин Капитане, аз имам тежката длъжност да ви поканя да поставите парахода на мое разположение до самото ни слизане, като в същото време ви заявявам, че и най-малкото ваше съпротивление ще ме постави в печалната необходимост да употребя сила и въпреки волята ми да си отмъстя за отвратителната случка върху парахода „Германия“ в Русчук през 1867.

И в единия, и в другия случай нашият глас за бой е следния:

Да живее България!

Да живее Франц Йосиф!

Да живее граф Андраши!

Да живее християнска Европа!”

Х. Ботйов
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ето  и моя коментар на писмото  на поета.
Той не е имал добитък, нито пък е продал земеделски сечива. Другите ДА,  но той НЕ ! За сметка на това от общите пари си е купил скъпички  ботушки, да се превзема колко е елегантен, на место като другите да обуе  опинците.
За големият воевода явно личното седи над освобождението на България и общото дело . Той даже споменава в писмото си че искал да си отмъщава за някаква отвратителна   случка върху парахода „Германия“ в Русчук през 1867.
Все едно всичко това е за неговият личен кеф - що са свинска наглост само ?
И какви са тия ненормални скандирания :

Да живее Франц Йосиф!

Да живее граф Андраши!

Да живее християнска Европа!”
 На майка му у п***а и ненормалника. Каква е тази Европа, какви са тия графове ? Баси долният чуждопоклоник.
« Последна редакция: 25 Юни 2014, 09:09:08 от Haidut »
Активен

Haidut

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -162
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 552
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #12 -: 25 Юни 2014, 20:08:31 »


...земи и чети книги за конспирацията...
Оу, ама ти си се научил да четеш?!

Хомосексуално мишле чете конспиративна книжка, навирило крачета в очакване на партньора Джани:

 
Коментара ми е : ПОРЕДНИЯТ П******т И СПАМЕР.
Активен

Centurion

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -73
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1904
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #13 -: 25 Юни 2014, 21:09:18 »

Хомосексуално мишле чете конспиративна книжка, навирило крачета в очакване на партньора Джани:

Палавникът е сменил мъжа си?Последно се дупеше пред някакъв Мюмюн...
Активен

Centurion

 • Коментатор
 • ***
 • Популярност: -73
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1904
Re: Тема посветена на "великият" Христо Ботев.
« Отговор #14 -: 25 Юни 2014, 22:10:45 »

Нищо не е сменял. С Джани са си по любов, Мюмюн го ... срещу заплащане. Джани не ревнува. Ползват вазелин.

Тц.Бъркаш.С Мюмюн са по любов,те даже съжителстват.Веднъж тук мишето се тюхкаше,че цял ден тракал с пръсти по клавиатурата и забравил да сготви любимото имамбаялдъ на Мюмюн за вечеря,както подобавало на една добра и грижовна съпруга в еднополово семейство.И като се върнел Мюмюн от работа-миша щяла да яде бой,според културно-битовите обичаи и традиции в мюмюновото племе.
Активен
 


SMF 2.0.6 | SMF © 2011, Simple Machines
Никоя част от този сайт не може да бъде копирана или репродуцирана, освен след писмено съгласие от страна на АТАКА © 2006 - Всички права запазени.