Вестник АТАКА

21 Август 2017, 01:01:57
Добре дошъл/дошла, %1$s. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Радио Атака

Автор Тема: Престанаха ли да бъдат наши, нашите емайл пощи? Хайде всички в Рамблер!  (Прочетена 2764 пъти)

pravoslavna_moravitsa

 • Наблюдател
 • Популярност: 0
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1


Помните ли тази уж скандална снимка на на нашия лидер (макар, че няма нищо скандално в нея).  Нужно е да се припомни, защото зад тази снимка, вероятно стои нещо много страшно. Вероятно Нещо много по-страшно от подслушването на телефоните и големия контрол на всеки мегабайт, всяка снимка, всеки документ, с който неудобните могат да бъдат ударени във всеки момент (както в романа на Оруел), така ли?
Спрямо общите условия, които никой не чете, на повечето електронни пощи, и фейсбук - всичко, което се качи на тях, независимо дали е текст, снимка, фактура, документ или друго, понякога, става собственост на собственика на сървърите поддържащи базите данни, или най-малкото, собствениците имат право да следят уж за заплахи, за радикали и др. (предтекст за къртицо-основателствуването), така ли?
Снимката на г-н Сидеров с пурата, заплаха ли е?  Спомняме си колко пъти емайл кореспонденции на патриоти се търкалят из русофобските блогърски сайтове, което не създава ли  обосновано предположение от къде се захранват тези блогъри?
Пример за подобно нещо има в момента с така наречената организация на Кибер-Беркут, които за щастие работят в името на прославието и славянството и разконспирират фашистките подготовки за атаки над мирното население на източна Украйна (и го спасяват), защото повечето радикални фашисти все още използват пощи регистрирани от регистратор на Про-славянски сървъри. Какво, обаче би се случило, ако даден патриот воден от патриотични мисли ползва даден емайл или праща такъв към друг патриот, но за  собствениците на емайл пощата тези хора са неудобни? 
Първа от партийте в България, за сигурността на информацията си се сети противоконстицуцион ната, и до 2009, членовете имаха защитена комуникация - използвайки нехарактерна за нашите ширини емайл поща. След това се отпуснаха и днес виждаме, как техни кметове биват разконспирирани за далавери, което не създава ли обосновано предположение - от къде някой знае  всичко за всеки?
Другото, което прави впечатление е, че много руснаци и истински русофили имат емайл поща в рунета (завършваща на .ru), но дори и там не всяка поща може би е своя (ако сървърите са и позиционирани в страна извън собствената, например).
Какво трябва да направим ние атакистите за да защитим емайл комуникацията си, и да не излизат може би  подобни наши снимки и документи във вражески ръце и медии:
1. Да си направим емайл поща в супер защитен емайл сървър http://rambler.ru

2. Макар и с ограничение до 2 гигабайта, ще знаем със сигурност, че нашата комуникация и емайли ще са на сигурно място.
3. Да запознаем съратниците на Атака с проблема, и да им кажем да не ни пращат емайли, ако не са от Рамблер.
4. Защо Рамблер е най-сигурен:
4.1 Защото неговите сървъри са само в най-православно защитаваща страна, бореща се с фашизма, което се вижда от сайта за проверка: who.is/whois/rambler.ru
4.2 Регистратора на домейн адреса съвпада с този на официалните сайтове на почти всички про-славянски, про-православни сайтове.
5. Да предупредим медиите на Атака и депутатите ни, за проблема и те да се замислят къде  (кой емайл дават за контакт)  и как приемат нашите жалби и писма за беззакония.
* в темата няма умишлено споменато име на пощи, защото проблемът вероятно е глобален и принципен и не претендира за достоверност, а целта е да повиши сигурността на комуникацията в нашето село Моравица и не само.
Активен

Буревестник

 • Редовен
 • **
 • Популярност: 77
 • Активен Активен
 • Публикации: 288

Ами то тоалетните ни престанаха да са приватни, ти за мейлите?
Активен
"Nolite dare sanctum canibus, neque mittatis margaritas vestras ante porcos, ne forte conculcent eas pedibus suis, et conversi dirumpant vos."

Буревестник

 • Редовен
 • **
 • Популярност: 77
 • Активен Активен
 • Публикации: 288

Ами то тоалетните ни престанаха да са приватни, ти за мейлите?

Аз съм аморален тип, чакам МВР-то у нас или ще се самоубия цял!
Активен
"Nolite dare sanctum canibus, neque mittatis margaritas vestras ante porcos, ne forte conculcent eas pedibus suis, et conversi dirumpant vos."
 


SMF 2.0.6 | SMF © 2011, Simple Machines
Никоя част от този сайт не може да бъде копирана или репродуцирана, освен след писмено съгласие от страна на АТАКА © 2006 - Всички права запазени.