Вестник АТАКА

23 Септември 2017, 10:10:13
Добре дошъл/дошла, %1$s. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Радио Атака

Автор Тема: КАКВО СА НИ ПОДГОТВИЛИ СКЪПИТЕ НИ ДЕПУТАТИ!!! - Почти тайно изменение в ЗАКОНА З  (Прочетена 359 пъти)

valentin69

  • Наблюдател
  • Популярност: 0
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

Чл. 92 (8) (Нова - ДВ, бр. 42 от 2012 г., доп. - ДВ, бр. 55 от 2015 г., в сила от 21.07.2015 г.) Обстоятелствата за извършване на адресна регистрация на лица, които не могат да представят документ по ал. 2, се установяват от комисия, определена със заповед на кмета на общината, в която се включват служители от общинската администрация и от териториалните структурни звена на Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенцията за социално подпомагане.

До сега ако някое лице не може да докаже основанията за регистрация, то администрацията трябваше да му откаже, а сега, както се вижда КМЕТА с нарочена комисия може да регистрира лица с постоянен адрес на всеки имот без да иска предварителното съгласие на собственика.
От това могат да се случат доста неприятни изненади за собственика на имота, например:
1. Собственика на имот не може да отпише ново-регистриралия/те се.
2. Ако ново-регистриралия се има някакви или придобие някакви задължения, то много лесно и бързо, всички знаем колко са бързи в действията си днес частните съдебни изпълнители, идват в дома на собственика на имота и конфискуват личните вещи, а собственика трябва да доказва, че те са негови, т.е. доказвай, че не си камила.
3. Ако ново-регистриралия се реши, че трябва да живее в твоя имот, то ти няма как да му откажеш, той може да дойде и да се настани с полиция.
Скъпи съграждани информира Ви, за безобразията, които още веднъж извършват управляващите от парламента, без да се съобразяват с нашите интереси на граждани и собственици.
Предполагам, че този закон е продиктуван от интересите около изборния туризъм и борбата за придобиване на гласове по места, както и от належащата нужда от регистрация на бежанци, под натиск от Европейския съюз. Аз съм преглежда стенограмите и гласуванията от парламентарния архив и съм си направил извода кой го е подкрепил единодушно, но ще се въздържа от политически коментари поради публичния характер на статията. Нека всеки, който се интересува сам да ги прегледа.
Това, което мога да ви посъветвам е да проверите дали няма вече регистрирани на Вашия адрес, което става в служба СГРАО в общината по имотна регистрация. И да подадете ЗАЯВЛЕНИЕ, че не желаете да бъде регистриран никой на адреса на Вашия имот без вашето писмено изрично съгласие и присъствие, което се подава до кмета на общината.
Вече има пострадали собственици на имоти, предимно имоти, които са необитаеми, поради това, че са в особен режим на делба между наследници или собственика не живее в имота.
Побързайте!!!!
Активен
 


SMF 2.0.6 | SMF © 2011, Simple Machines
Никоя част от този сайт не може да бъде копирана или репродуцирана, освен след писмено съгласие от страна на АТАКА © 2006 - Всички права запазени.